Zprávy - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Fujifilm XF1

17. října 2012, 18.13 | Stylový kompaktní fotoaparát XF1 ve stylu retro kombinuje kůží a hliníkovou slitinu. Je řešen tak, aby poutal pozornost, a k dispozici je ve třech barevných kombinacích – černé, červené a světle hnědé. Nabízí opticky stabilizovaný objektiv Fujinon s rozsahem 25–100 mm po přepočtu na formát 35mm kinofilmu s výbornou světelností u nejkratšího ohniska (f/1,8) a malý 2/3" senzor EXR-CMOS.

 

 

 

Klementinum a TINA B. 2012

16. října 2012, 15.51 | Od středy 17. října do středy 31. října se v Národní knihovně ČR i na jiných místech Prahy objeví díla současných výtvarníků i konceptuálních umělců z celého světa. Stane se tak v rámci mezinárodního festivalu současného umění TINA B. 2012, který do hlavního města zavítá už posedmé a jehož hlavním tématem je letos "štěstí". Část přehlídky kvalitního současného umění letos hostí sídlo Národní knihovny ČR – Klementinum.

 

 

 

Alberto Vojtěch Frič: Fotografie

16. října 2012, 15.35 | Uměleckoprůmyslové museum v Praze připravilo v Galerii Josefa Sudka velmi zajímavou výstavu s názvem Alberto Vojtěch Frič: Fotografie. Slavnostní zahájení výstavy a tisková konference se uskuteční ve středu 17. října od 17 hodin, výstavu můžete navštívit od 18. října 2012 až do 6. ledna 2013.

 

 

 

Canon EOS 5D Mark III v testu

15. října 2012, 13.45 | Že je EOS 5D třetí generace výborně inovovaný fotoaparát, to bylo zřejmé už při prvním krátkém vyzkoušení vzápětí po jeho oficiálním představení. Určité zklamání mohl pocítit jen ten, kdo očekával snímač s vyšším rozlišením než něco málo přes 22 Mpx. Všichni uživatelé ale bezpochyby oceňují 61bodový systém autofokusu převzatý od nejnovějšího profimodelu EOS-1D X a další zajímavá vylepšení oproti modelu 5D Mark II.

 

 

 

Nové notebooky Fujitsu LIFEBOOK

15. října 2012, 08.49 | Společnost Fujitsu představila modernizované portfolio notebooků LIFEBOOK. Řada notebooků je určena pro firemní zákazníky a rozšiřuje všestranné portfolio notebooků Fujitsu. Notebooky jsou vybaveny nejnovějšími procesory 3. generace Intel Core a přinášejí inovativní zdokonalení řady funkcí. Jsou velmi pružně a široce použitelné a nabízejí komplexní možnosti připojení, což je zákazníky nejvíce žádané.

 

 

 

Western Digital: My Passport Edge s USB 3.0

12. října 2012, 09.06 | Společnost WD, dceřiná firma Western Digital Corporation, od září pod označením My Passport Edge nabízí svou nejnovější verzi produktové řady přenosných pevných disků, určených jak pro platformu PC, tak i Mac. Externí disky My Passport Edge a My Passport Edge for Mac mají kapacitu paměti 500 GB a rozhraní USB 3.0 pro rychlé ukládání a načítání dat.

 

 

 

Olympus Stylus XZ-2 iHS

11. října 2012, 09.22 | Nový model v řadě výkonných kompaktních fotoaparátů „XZ“ Olympus představil s novým názvem, který zavedl pro své vybrané kompakty a který uplatnil také u modelu SP-820 UZ: Stylus. XZ-2 má nový snímač, nový dotykový výklopný displej a nabízí i ručně nastavitelné ovládací prvky, které umožňují pohotově, při plném soustředění na kompozici záběru upravovat parametry expozice. Zoom opět začíná u 28 mm 1/1,8.

 

 

 

Fujifilm X-E1

9. října 2012, 09.53 | Fujifilm na výstavě Photokina prezentoval své produkty a služby napříč všemi oblastmi, v nichž působí, tedy od kinematografických a televizních videosystémů přes fotografickou techniku včetně 3D zobrazování až po oblast tisku a adjustace fotografií. Velký zájem pochopitelně vzbudily dva nové kompaktní fotoaparáty série X v retrospektivním stylu, XF1 a X-E1.

 

 

 

NEC SpectraView 552

8. října 2012, 03.27 | Nový displej, který představila společnost NEC Display Solutions Europe, jedinečným způsobem spojuje velký, 55palcový LCD panel s barevnou přesností plně kalibrovatelných LCD monitorů řady NEC SpectraView: je to první velkoformátový displej s dsRGB barevnou přesností ze série SpectraView.

 

 

 

Sony World Photography Awards: výstava v Lucerně

4. října 2012, 19.29 | Společnost Sony na výstavě Photokina 2012 představila nejen své nejnovější produkty, ale také kompletní řadu fotoaparátů, videokamer, příslušenství a periferních zařízení a profesionální kamerové techniky a většinu produktů bylo možno i vyzkoušet. Expozice Sony ale tradičně nabízela také řadu inspirativních projektů, z nichž nejvíce viditelná byla soutěž World Photography.

 

 

 

Strana výpisu

... 14 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: