Zprávy - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Fujitsu FUTRO Z220

6. prosince 2012, 10.06 | Společnost Fujitsu uvádí na trh tenkého klienta příští generace v provedení „systém na čipu“ založeného na výkonné a energeticky úsporné architektuře ARM s integrovanou hardwarovou akcelerací protokolu. Toto zařízení vyplňuje mezeru mezi klienty Zero Client a tenkými klienty a představuje univerzální a cenově výhodné zařízení do prostředí serverů a infrastruktur virtuálních počítačů. Na českém a slovenském trhu bude dostupný od ledna 2013.

 

 

 

Fujitsu X Line

5. prosince 2012, 00.08 | Společnost Fujitsu představila novou řadu desktopových zařízení X Line pro intuitivní využití a s dotykovým ovládáním, která zahrnuje počítače, tenké klienty a displeje. Řada X Line má jednotný a stylový vzhled, je založena na inovativních, do budoucnosti orientovaných technologiích, které usnadňují nasazení desktopové výpočetní techniky na moderně orientovaných pracovištích.

 

 

 

Nikon Photo Contest 2012–2013

4. prosince 2012, 11.04 | Nikon vyhlásil další ročník mezinárodní fotografické soutěže Nikon Photo Contest. Soutěž je letos rozčleněna do čtyř kategorií: samostatné fotografie, fotografický příběh, fotografické videosekvence a pohyblivé momentky. Čtvrtá kategorie byla vytvořena pro majitele fotoaparátů sytému Nikon 1 a lze do ní zasílat práce pořízené pomocí režimu Pohyblivá momentka.

 

 

 

Transcend ESD200 – SSD do kapsy

1. prosince 2012, 10.33 | Společnost Transcend rozšířila nabídku přenosných externích SSD „disků“ s USB 3.0 o toto opravdu kapesní provedení externího uložiště. Datová média typu Solid-State Drive jsou stále více vyhledávanou volbou pro uživatele počítačů. Jejich výhodou oproti tradičním diskům je výkon a odolnost proti otřesům, neboť na rozdíl od magnetických pevných disků nemají pohyblivé mechanické části, a mají i nižší spotřebu elektrické energie.

 

 

 

Panasonic TH-55LFV50

30. listopadu 2012, 15.09 | Divize Visual System Solutions společnosti Panasonic představila nový 55palcový LCD panel s mimořádně úzkým rámem. Výrobce u modelu TH-55LFV50 věnoval velkou pozornost designu, displej má tenký rám (5,3 mm), ale také vynikající čitelnost a nízkou spotřebu energie. Jednou z jeho speciálních vlastností je nízká hmotnost, díky které je displej ideální pro stropní montáž do interiérů.

 

 

 

Panasonic: nové velkoplošné displeje LF50

28. listopadu 2012, 08.13 | Divize Visual System Solutions společnosti Panasonic v listopadu uvedla na trh dva velkoplošné LCD panely řady LF50, model TH-80LF50 s úhlopříčkou 80 palců a TH-70LF50 s úhlopříčkou 70 palců. Výrobce se zaměřil na výkonnost, spolehlivost, odolnost a design. Displeje mají tenké rámy, vysoký jas, kontrastní poměr 5000:1 a jsou výjimečně lehké, ideální pro montáž.

 

 

 

Canon imageFORMULA P-208

27. listopadu 2012, 09.42 | Nový kompaktní skener je mimořádně tenký, měří přibližně 31 × 5,6 × 4 cm, a váží jen 600 g, má atraktivní design a velmi snadné ovládání. Je určen hlavně pro pracovníky, kteří hodně cestují, ale dobře poslouží i mnoha uživatelům při skenování dokumentů, domácích účtů, ale případně i fotografií v domácím prostředí a na cestách.

 

 

 

PocketBook: barevná čtečka e-knih s technologií E Ink a nasvícením

25. listopadu 2012, 08.01 | Společnost PocketBook International S.A. oficiálně potvrdila vývoj první čtečky na světě s osmipalcovým barevným displejem, který využívá technologii E Ink Triton druhé generace s nasvícením. Čtečka bude obsahovat mimo jiné speciální senzory, které umožní ovládat intenzitu nasvícení bez nutnosti otevírání menu. Prototyp této čtečky byl vystaven na veletrhu IFA a vyvolal pozitivní ohlasy.

 

 

 

UPM v Praze dostalo darem 200 prací Alfonse Muchy

23. listopadu 2012, 16.53 | Uměleckoprůmyslové museum v Praze obdrželo od paní Věry Neumann významný dar – soubor více než dvou set kusů originálních přípravných kreseb, finálních kompozic a grafických nátisků ke slavnému dílu Alfonse Muchy Otčenáš (Le Pater, 1898). Umělecko- průmyslové museum v Praze získalo i první výtisk tohoto bibliofilského klenotu.

 

 

 

Canon i-SENSYS: šest nových tiskáren

23. listopadu 2012, 08.17 | Canon rozšířil řadu laserových tiskáren i-SENSYS o šest nových modelů: i-SENSYS LBP6780x, LBP7780Cx, LBP7100Cn, LBP7110Cw, LBP6310dn a LBP7210Cdn. A současně pro tuto řadu tiskáren představil aplikaci Canon Mobile Printing pro iPad a iPhone, která umožňuje jednoduše tisknout dokumenty z iPhonu nebo iPadu včetně PDF souborů, webových stránek a fotografií. Aplikaci bude možné stáhnout z Apple App Store.

 

 

 

Strana výpisu

11 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: