NEC SpectraView 552 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

NEC SpectraView 552

8. října 2012, 03.27 | Nový displej, který představila společnost NEC Display Solutions Europe, jedinečným způsobem spojuje velký, 55palcový LCD panel s barevnou přesností plně kalibrovatelných LCD monitorů řady NEC SpectraView: je to první velkoformátový displej s dsRGB barevnou přesností ze série SpectraView.

 

 

NEC SpectraView 552 je další model ze špičkové řady hardwarově kalibrovatelných LCD panelů SpectraView, která poskytuje kreativním profesionálům zobrazení obsahu v téměř životní velikosti a s nebývale velkou přesností barevného zobrazení. SpectraView 552 je high-endový LCD displej s úhlopříčkou 55 palců, který podporuje aplikace vyžadující přesnou reprodukci barev, ať už se jedná o zpracování videa, nebo statických obrázků. 

 

NEC SpectraView 552

 

Je ideální pro kreativní profesionály, kteří požadují panel s velkou uhlopříčkou. V praxi je tak možné dosáhnout zobrazení obrazu v reálné velikosti 1:1, což je využitelné v celé řadě kreativních činností, od profesionálního zpracování videa, po průmysl spotřebního zboží, digital signage, virtuální modelování nebo digitální prototypy. Produkt ocení zejména uživatelé s potřebou konstantně věrné reprodukce barevného podání zobrazeného obsahu. 

 

Nativní rozlišení displeje je 1920 × 1080 px. Panel je nakonfigurován pro dsRGB, což znamená okamžitou barevnou přesnost, s obsahem vytvořeným na dsRGB standardu (potřebný dsRGB ICC profil je k dispozici na webových stránkách NEC). Díky kontrastnímu poměru 4000:1 a jasu 400cd/m2 (max. jas 700 cd/m2) je tento displej připraven zobrazit obsah v nejvyšší kvalitě i za podmínek, které právě neodpovídají ideálnímu kancelářskému prostředí.

 

NEC SpectraView 552

 

Jedinečnou vlastností je schopnost hardwarové kalibrace barev, s interní 10bitovou look-up-tabulkou na barevný kanál (LUT) (celkově 30 bit), prostřednictvím DVI-D nebo DisplayPort konektoru, se software NEC SpectraView PD Profiler. Displej může být kdykoli rekalibrován na požadovaný jas, bílý bod a gamma křivku, nebo do dsRGB barevného prostoru. Nabízí uživateli velkou užitnou hodnotu díky bezkonkurenční uniformitě obrazu i při této velikosti úhlopříčky (měřeno podle normy IEC 61966-4). 

 

Displej je navržen pro široké spektrum aplikací s možností řetězení signálu – daisy chaining. Má dvojicí 10W vestavěných reproduktorů a OPS slot technologii, což umožňuje přímou integraci jednotlivých vestavných počítačů a dalších slotových řešení bez nutnosti další kabeláže. Tímto rozšířením o interní počítač lze vytvořit zcela autonomní výkonný systém až na bázi Intel i7. Konektivita je zajištěna díky analogovým a digitálním vstupům, jako DVI-D s podporou HDCP, HDMI a DisplayPortu.

 

NEC SpectraView 552

 

Model NEC SpectraView 552 má mnoho speciálních funkcí, které z něj dělají ideální volbu pro uživatele nejen z hlediska funkčnosti, ale i z ekologického hlediska.  Interní čidlo okolního osvětlení nastaví vždy správný jas a kontrast, s ohledem na okolní osvětlení, programovatelné ventilátory pak zajistí optimální kontrolu teploty uvnitř displeje. Tyto technologie mimo jiné rovněž vedly k získání certifikace v souladu s normou Energy Star 5.1. Kontrola nad displejem je uživateli umožněna pomocí RS232, nebo prostřednictvím LAN a e-mailového klienta, který je schopen zasílat varovné e-maily, které upozorní na případný problém, jako např. výpadek signálu, přehřátí, neautorizované vypnutí, selhání podsvitu atd.

 

Displej NEC SpectraView 552 je v prodeji od října 2012 za doporučenou koncovou cenu 87 880 Kč bez DPH. Součástí balení je napájecí kabel, kabely VGA, DVI-D a DisplayPort, uživatelský manuál na CD-ROM a software SpectraView Profiler PD pro hardwarovou kalibraci také na CD-ROM. NEC Display Solutions Europe poskytuje kompletní tříletou záruku včetně podsvitu, a to systémem servisu Door – to Door.

 

Více najdete na webu NEC-display-solutions.cz a v připojeném datasheetu (PDF, angl.).

 

Přílohy:

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Digitální video  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: