Sony na IFA 2012 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Sony na IFA 2012

4. září 2012, 23.43 | Expozici Sony na berlínském veletrhu IFA a vybrané produkty v oboru elektroniky představil nový prezident a generální ředitel společnosti Sony Corporation Kazuo Hirai. Portfolio produktů zahrnuje smartphony Xperia a nový tablet Xperia, počítače VAIO, fotoaparát Alfa NEX-5R s Wi-Fi modulem, audiozařízení podporující NFC, ale také nové aplikace, nové hudební partnerství, „Knihu kouzel“ a samozřejmě také televizory včetně 84palcového BRAVIA 4K.

SONY na IFA 2012

 

Kazuo Hirai během svého vystoupení na tiskové konferenci představil celou řadu atraktivních produktů, na nichž demonstroval strategické zaměření společnosti Sony na oblasti mobilních technologií, digitální fotografie, videa a her. Mimo jiné uvedl: „Jsme výjimečnou společností, která zažívá výjimečné časy. Denně jsme konfrontováni s obtížnou realitou a musíme přijímat závažná obchodní rozhodnutí. Musíme se na sebe podívat poctivýma očima a držet se našich hodnot a základního smyslu existence společnosti Sony. Slibuji vám, že já to budu dělat s přesností, rychlostí a účinností laseru. Produkty, které dnes představuji, budou dokladem dlouhodobé ambice značky Sony přinášet to, co zákazníci oceňují – jednodušší, snadnější, zábavnější a přívětivější uživatelskou zkušenost.“

 

SONY na IFA 2012

 

Mezi nové produkty ohlášené v Berlíně patří tři smartphony Xperia, z nichž jeden účinkuje v nové bondovce Skyfall, voděodolný tablet, hybridní tablet/notebook VAIO, fotoaparát NEX-5R s vestavěnou Wi-Fi konektivitou, umožňující průběžné doplňování funkcí i v průběhu jeho používání, ale také sluchátka a audiozařízení s podporou NFC.

 

SONY na IFA 2012 - BRAVIA TV

 

Velkému zákmu se přirozeně těšily televizory BRAVIA, mezi nimiž vynikal 4K model s obrazovkou, která má délku úhlopříčky 84 palců a slibuje nevšední divácké zážitky. Čerpá z profesionálního know-how značky Sony v oblasti rozlišení 4K a také ze zařízení jako je uznávaná televizní kamera CineAlta F65 nebo 4K projekční systém pro kinosály.

 

SONY na IFA 2012

 

Kazuo Hirai prohlásil, že každý produkt bude odrazem programu „One Sony“, který představuje závazek nabízet technicky vyspělé produkty a neopakovatelnou uživatelskou zkušenost s využitím větší synergické provázanosti všech oborů, ve kterých společnost podniká – od spotřební elekroniky přes hry a filmy až po hudbu. „Pod vlajkou „One Sony“ nás spojuje jednotná vize, kterou mohu definovat jedním japonským slovem – Kando. Kando znamená pohnout city druhých lidí – a cílem společnosti Sony je přinést úsměv do tváří celého světa,“ vysvětlil Kazuo Hirai.

 

SONY na IFA 2012

 

Mobilní technologie

Mobilní zařízení jsou bránou do světa uživatelské zkušenosti značky Sony. Řady smartphonů Xperia, uznávaných pro své prvotřídní zábavní možnosti, obohatí tablety Sony, které budou od září 2012 dodávány na trh také pod značkou Xperia a jejichž prostřednictvím se tyto skvělé mobilní zážitky rozšíří i na oblast tabletů. 

 

Nejnovější mobilní zařízení Sony, mezi něž patří smartphony Xperia, tablety a počítače VAIO, budou schopné využívat multimediální aplikace Sony prostřednictvím nového rozhraní navrženého pro zdokonalení uživatelské zkušenosti v oblasti vysoce kvalitního obrazu a zvuku. Toto rozhraní umožní uživatelům pracovat s hudbou, fotografiemi a filmy a sdílet je jednoduchým, intuitivním způsobem. Tyto funkce budou k dispozici ve všech nových smartphonech Xperia, tabletu Xperia a vybraných počítačích VAIO.

 

Nové produkty Xperia smartphones a počítače VAIO navíc slibují totální vzájemnou konektivitu. Díky funkci Sony „One touch“ využívající technologii NFC (Near Field Communication – bezdrátová komunikace na krátkou vzdálenost) budou uživatelé moci snadno a rychle přistupovat ke své hudbě či fotografiím z celé řady NFC-kompatibilních zařízení značky Sony pomocí pouhého dotyku dvou zařízení bez nutnosti nastavovat Bluetooth nebo Wi-Fi.

 

SONY na IFA 2012

 

Digitální fotografie a video 

Mobilní produkty značky Sony hledají nové cesty k pořizování digitálních snímků a současně nabízejí zdokonalenou uživatelskou zkušenost prostřednictvím těsnějšího propojení hardwaru, obsahu a služeb. Nový model NEX-5R je nejnovějším produktem v oblasti digitální fotografie, který tuto rozšířenou použitelnost přináší. Systémový kompaktní fotoaparát α NEX-5R s vestavěným Wi-Fi jsme si už představili v samostatném pojednání.

 

SONY na IFA 2012 - foto

 

Další novinkou je lehká videokamera HDR-AS15 s obrazovým snímačem „ExmoreR“ CMOS a se stabilizátorem obrazu SteadyShot, která se výborně hodí pro skákání s padákem, jízdu na horském kole nebo snowboarding  Hodí se ale nejen pro nadšené sportovce, lze ji nasadit a nosit jako součást oblečení. Díky systému stabilizace obrazu je záznam klidný a plynulý. Díky vestavěnému Wi-Fi je možné videokameru ovládat prostřednictvím smartphonu a okamžitě nahrávat pořízený záznam na internet. Kamera je vybavena 170° širokoúhlým objektivem Carl Zeiss. 

 

SONY na IFA 2012 - hry

 

Hry

V průběhu letošního podzimu plánuje Sony Computer Entertainment uvést na trh zařízení Wonderbook vytvářející mnohovrstevnatý fantastický svět pomocí PlayStation Eye a technologie rozšířené reality. Jedná se o zcela novou zkušenost, které se nic dosavadního nepodobá. Prvním titulem bude Wonderbook: Book of Spells (Kniha kouzel), vytvořená ve spolupráci s J. K. Rowlingovou.

 

SONY na IFA 2012 - hry

 

Expozice SONY na IFA 2012: sekce her a zábavy.

 

SONY na IFA 2012 - hry

 

Produkty a služby SONY představené na veletrhu IFA 2012:

BRAVIA 84 ” 4K TV

BRAVIA HX950

náhlavní displej HMZ-T2

AV receiver STR-DA5800ES 

reproduktorový systém SS-NA2ES, SS-NA5ES, SS-NA8ES, SA-NA9ES

partnerství s Berlínskou filharmonií a Berlin Phil Media

3D projektor pro domácí kino VPL-HW50ES

bezdrátový NFC Bluetooth reproduktor SRS-BTM8, SRS-BTV5

sluchátka MDR-1 (MDR-1R/1RBT/1RNC)

fotoaparát Alfa NEX-5R s Wi-Fi 

videokamera Action Cam HDR-AS15

řada PlayMemories – nová funkce Camera Apps

vodotěsný smartphone Xperia Splash

Xperia Sony Tablet S

Music Unlimited – nová úroveň předplatného, „přístup“ pro PC a PlayStation 3

VAIO Duo 11 (Hybridní PC)

VAIO Tap 20 (Tabletop PC)

dotyková řada VAIO (VAIO Duo 11, VAIO  Tap 20, VAIO T 13, VAIO E 14P, VAIO L)

Obsah seriálu (více o seriálu):

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Digitální video  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: