Změny v nejvyšším vedení Corelu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Změny v nejvyšším vedení Corelu

18. srpna 2000, 00.00 | 15. 8. 2000 ohlásil Michael Cowpland svůj odchod z vedoucí funkce Corelu, který kdysi sám založil.

Michael CowplandSetrvat ve funkci CEO firmy Corel se stalo neúnosné pro Dr. Michaela Cowplanda, který ohlásil v úterý svou abdikaci. Tento muž stál v roce 1985 u zrodu společnosti Corel a od té doby vedl v podstatě firmu až do dnešních dnů.

Lze se domnívat, že za jeho odstoupením bude letošní prudký pokles akcii firmy Corel a jeho upřednostňování aplikací pro Linux, které Corelu zatím nepřinášejí výraznější zisky. I přes svou abdikaci bude Cowpland s Corelem dále spolupracovat především právě na poli Linuxu. Mimoto se plánuje Cowpland věnovat rozvoji některých z nově vznikajících firem zabývajících se linuxovými aplikacemi.

Konec konců je třeba si uvědomit, že Cowpland je stále držitelem největšího podílu akcií. Uvolněné místo, zatím pouze dočasně, obsadí jeho zástupce a technický ředitel Derek J. Burney. Ten bude mít možnost, po dohodě s dozorčí radou, rozhodovat o strategických operacích společnosti. V důsledku Cowplandovi resignace dochází také ke změnám v dozorčí radě. Tu nyní tvoří pánové Baillie, Blair, O'Brien a Grant. Rada si dala za cíl tři základní úkoly a to sice: najít stálého CEO; přehodnotit složení dozorčí rady a po dohodě s vedoucími finančního oddělení a s ostatními výkonnými manažery nalézt strategický směr vývoje firmy.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: