Závěrečné projekty studentů Prague College - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Závěrečné projekty studentů Prague College

11. května 2012, 08.11 | Absolventi Prague College vystavují od 15. do 24. května 2012 své závěrečné projekty programů BA (Hons) Graphic Design a BA (Hons) Fine Art Experimental Media v galerii AF BKK a v Kulturním centru Vltavská v Praze.

Vernisáž prací programu BA (Hons) Graphic Design proběhne v prostorách galerie AF BKK (Podkovářská 2, Praha 9) dne 17. května 2012 od 18 hodin. Výstava bude otevřena od 18. do 24. května 2012. Vernisáž prací programu BA (Hons) Fine Art Experimental Media proběhne v Kulturním centru Vltavská (Bubenská 1, Praha 7) 15. května 2012 od 19 hodin. Tato výstava bude otevřena od 15. do 18. května 2012.

 

Prague College - absolventské výstavy

 

Tématem výstavy studentů programu BA (Hons) Graphic Design je “This Way Up” neboli “Cesta směrem vzhůru”. Koncept představuje mladé designéry jako “zásilkový balík” zabalený v tvrdém papíru a bublinkové fólii, zalepený páskou. Téma bylo ovlivněno myšlenkou, že studenti jsou nyní připraveni budovat kariéru a posunout se „nahoru“ v pracovním prostředí grafického designu. Jednotlivé prvky identity si hrají se slovy, každý propagační materiál představuje jiný výraz a myšlenku, ale koncepčně vše zapadá do sebe a tvoří společnou identitu.

 

Práce studentů na projektu byla inspirována industriálním a švédským designem znázorňujícím simplicitu, význam typografie a volbu barvy, která reprezentuje barvy univerzity. Využití nekonvenčního materiálu – organického papíru a bublinkové fólie – byl záměrem kreativního a v určitém smyslu zábavného projektu. Výsledkem studentských prací vystavených v galerii AF BKK jsou například projekty: tvorba propagačních materiálů pro asociaci pomáhající lidem s autismem, designový projekt znázorňující kulturní zázemí západních Slovanů, osobní přístup k vizualizaci snů, projekt podporující tvorbu mladých umělců z periférií a spojení uměleckým komunit mladých lidí v Praze nebo iPad aplikace o rybolovu a lodním průmyslu pro australský trh.

 

Téma výstavy studentů programu BA (Hons) Interactive Media je “Lost and Found” neboli “Ztraceni a nalezeni”, která reprezentuje podstatu projektu a jakým způsobem se na projektu pracovalo. Každý z umělců projektu měl vlastní představu o její identitě a zvolil si vlastní cestu tvorby designu. V konečné fázi projektu se skupina designérů znovu „našla“ a sdílela své jednotlivé práce a projekty ve skupině a vytvořila společný design, který by reflektoval prvky návrhů všech zúčastněných, z čehož vznikl koncept „ztraceni“ a znovu „nalezeni“. Projekt znázorňuje design umělců kombinující film, animaci, fotografii a sochařství. Návštěvníci výstavy se také mohou těšit na digitální uměleckou projekci, závěsné dekorativní textilie na zeď představující lidské znaky, graffiti zachycující kulturu měst a objekty 3D a architektonicky nerealizovatelné návrhy.


Prague College je britská univerzita v Praze nabízející bakalářské a magisterské programy na třech fakultách – School of Business, School of Art & Design a School of IT & Computing. Prague College programy jsou vyučovány ve spolupráci s britskou univerzitou Teesside University na bakalářské a magisterské úrovni a Higher National Diplomas jsou akreditovány a externě verifikovány organizací Edexcel.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: