Zakladatel Quarku opouští svoji společnost - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Zakladatel Quarku opouští svoji společnost

27. října 2000, 00.00 | Tim Gill, zakladatel a předseda správní rady společnosti Quark se po měsících spekulací rozhodl tuto společnost opustit a věnovat se pouze charitativě/sociální činnosti.

Tim Gill, zakladatel a předseda správní rady společnosti Quark se po měsících spekulací rozhodl tuto společnost opustit a věnovat se pouze charitativě/sociální činnosti.

Gill, který je všeobecně vnímán jako hlavní otec programu QuarkXPress spoluvlastnil Quark z padesáti procent se současným CEO společnosti Fredem Ebrahimi. Tim Gill založil Quark Inc. v roce 1981 se vstupním kapitálem 2 000 dolarů, které získal jako půjčku od svých rodičů.

Svůj odchod z firmy ohlásil Gill zaměstnancům v pondělí krátkým prohlášením, ve kterém svůj odchod zdůvodnil především plánem věnovat se pouze charitativně/sociální činnosti prostřednictvím své nadace Gill Foundation, na kterou hodlá v nejbližších letech převést většinu svého majetku. Hlavním cílem nadace, kterou Gill založil v roce 1994, je boj za práva jedinců s homosexuální orientací. Prohlášení neuvádí, kdo zakoupil Gillův podíl.

Nástupce Tima Gilla, který mj. vedl technický vývoj ve společnosti, nebyl dosud jmenován. Podle prohlášení ostatních členů vedení společnosti byl však Gillův odchod postupný, pondělní prohlášení tak bylo pouhým formálním završením a odchod by v žádném případě neměl ovlivnit další vývoj společnosti.

O důsledku odchodu Tima Gilla pro Quark se dají vést různé spekulace, které rozuzlí až čas. Tim Gill však podobně jako např. Steve Jobs ve společnosti Apple představoval vizionáře, který na svých prezentací dokázal na svou stranu získat většinu účastníků. Za pomoci svých kolegů dokázal vytvořit software (QuarkXPress), který dnes stále představuje vedoucí produkt v oblasti sazby a zlomu, přestože mu stále více šlape na paty Adobe s programem InDesign. Určité přešlapování Quarku je však cítit již delší dobu - společnost sice uvádí na trh některé nové produkty, ale již několik let očekávaný a slibovaný upgrade QuarkXPressu na verzi 5 je stále v nedohlednu. Možná i to byl jeden z důvodů, který přestal uspokojovat Gillova vizionářského ducha a nakonec vedl k prodeji jeho podílu v Quarku.

Další relevantní články:

Quark 5.0 konečně jako beta?
Na kdy se připravuje QuarkXPress 5?
Quark si sype popel na hlavu

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: