Veletrh Svět reklamy – pro úspěšnou reklamu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Veletrh Svět reklamy – pro úspěšnou reklamu

Veletrhy a vystavy

9. září 2011, 00.00 | Každá firma potřebuje reklamu a marketingovou komunikaci. A v každé firmě je člověk, který za reklamu zodpovídá – vymýšlí strategii, zadává výrobu, připravuje reklamní kampaně. A právě na tyto manažery cílí 6. ročník prezentačního veletrhu Svět reklamy, který se uskuteční 20.září 2011 v Interhotelu Voroněž v Brně a o 14 dní později 4.října 2011 v hotelu Diplomat v Praze – 4. ročník. 

Každá firma potřebuje reklamu a marketingovou komunikaci. A v každé firmě je člověk, který za reklamu zodpovídá – vymýšlí strategii, zadává výrobu, připravuje reklamní kampaně. A právě na tyto manažery cílí 6. ročník prezentačního veletrhu Svět reklamy, který se uskuteční 20.září 2011 v Interhotelu Voroněž v Brně a o 14 dní později 4.října 2011 v hotelu Diplomat v Praze – 4. ročník. 


V čem je prezentační veletrh Svět reklamy ojedinělý?

Pod slovem veletrh si většinou představíme několikadenní finančně, logisticky i časově náročnou akci s řadou někdy zbytečných doplňkových aktivit. Veletrh Svět reklamy je jednodenní, má jednoduché expozice, nízké účastnické poplatky a vše zaměřuje na jediné – na jednom místě shromáždit pestrou nabídku a v neformální atmosféře ji představit odborným návštěvníkům s reálnou poptávkou. Tento model nízkonákladového veletrhu se ukázal jako úspěšný /např. ve Švýcarsku se těmto akcím říká „Tischmesse“/ a podobnost s nízkonákladovými aeroliniemi není náhodná. Tento koncept také umožňuje účast menším firmám, které nevystavují na nákladných akcích, ale jejich nabídka je přitom velmi zajímavá.


Proč jsou výhodné pro návštěvu nebo vystavování na Světě reklamy zářijové a říjnové termíny?

Na podzim se rozbíhá ve firmách příprava marketingových plánů a rozpočtů na rok 2012, případně se ještě ladí plány pro podzimní a vánoční trh. Zářijový termín umožňuje získat nové kontakty a inspiraci a tyto nové podněty zařadit do reklamních strategií. Návštěvníci řeší problém, čím novým v reklamě překvapit, a vystavovatelé zase potřebují být se svými produkty do těchto strategií začleněni.


Proč se veletrh koná na dvou místech?

První dva ročníky veletrhu se konaly v Brně, neboť na Moravě reklamní veletrh 13 let chyběl. Návštěvníci brněnského veletrhu byli převážně z Moravy a z Vysočiny, v menší míře z Prahy. Přitom Praha a české kraje představují stejný, ne-li větší potenciál návštěvnosti. Proto pořádáme už čtvrtým rokem Svět reklamy na dvou místech a vystavovatelé i návštěvníci si mohou vybrat podle regionu své působnosti. Většina vystavovatelů volí oba termíny.


Kdo jsou typičtí návštěvníci veletrhu?

Především jsou to marketingoví manažeři firem, ale i veřejných institucí, které ve velkém rozsahu adresně zveme. Oslovujeme zejména aktivní obchodní a výrobní společnosti v oborech vyžadujících vyšší podíl reklamy na nákladech. Významnou skupinou návštěvníků jsou i firmy z reklamní branže hledající své subdodavatele.


Co mi návštěva veletrhu může přinést?

Seznámíte se s horkými novinkami, novými nápady, technologiemi, představí se vám nové firmy se svojí nabídkou, budete mít možnost pohovořit se zástupci médií. Reklama je dynamický obor a pořád se objevují novinky. Přehled o nich získáte nejlépe na veletrhu, na internetu najdete zboží nebo službu jen když víte, co hledat. Výsledkem návštěvy by měla být inspirace, jak obohatit nebo změnit firemní reklamu, a taška prospektů a kontaktů, kde tyto změny zadat či nakoupit.


Jaké jsou požadavky na vystavovatele veletrhu?

Již jsem uvedla, že Svět reklamy je nízkonákladový veletrh v jednoduchých expozicích. Říkáme, že stačí sbalit prospekty, ceníky a vzorky a přijet – jeden den si vyčlení i vytížení obchodní manažeři, a kontaktů zde mohou získat více než za týden cestování.


A co doprovodný program veletrhu? 

Letošní novinkou veletrhu je doprovodný program v podobě odborných přednášek. Ve spolupráci s brněnskou agenturou Media Age organizátoři připravili blok věnující se budování značky. Další spolupracující institucí je Unie grafického designu, která připravila přednášky k otázkám  autorského právu, typografickým chybám, logu a CID atd. 

Doprovodný program je součástí obou veletrhů Svět reklamy tedy v Brně i v Praze – podrobný harmonogram najdete na www. omnis.cz nebo níže. 


Jaké jsou otevírací hodiny a jak se na veletrh dostat?

Prezentační veletrh Svět reklamy se koná 20.září 2011 v kongresovém areálu Interhotelu Voroněž v Brně, který se nachází hned vedle brněnského výstaviště a v okolí je dostatek parkovacích míst. O 14 dní později 4. října 2011 se koná Svět reklamy v hotelu Diplomat v Praze 6, který se nachází přímo na stanici metra Dejvická. Právě dopravní komfort pro návštěvníky hrál při volbě místa konání velkou roli. Otevírací hodiny jsou v obou případech od 9 do 17 hodin.


     Více na www.omnis.cz


Doprovodný program veletrhu Svět reklamy

Se vstupenkou vstup zdarma. Rezervace míst na  nebo 776 711 499.

Brno 20.9. 2011 

10,00 – 10,40 Budování značky 

Jan Cézar, strategic planner Media Age, Brno

autor knihy I zázrak potřebuje reklamu 

10,50 - 11,30  Případové studie budování značky  

Mgr. David Blažek,  ředitel komunikační agentury Media Age Brno


12,30 – 13,10 Základy autorského práva se zaměřením na praxi

Mgr. Robert Novotný, Tschöpl & Partner, advokáti,

13,20 – 14,00 Nejčastější typografické chyby

Ing. Zdeněk Sládek. Dost dobrý design, s.r.o. Kladno

14,10 – 15,00 Logo a CID- základní stavební prvky budování firemní komunikace 

Robert Štencl, Bastart.cz, s.r.o.


Praha 4.10.2011

ve spolupráci s Unií grafického designu 

10,00 – 10,40 hod Základy autorského práva se zaměřením na praxi

Mgr. Robert Novotný, Tschöpl & Partner, advokáti,

10.50 – 11,30 hod Logo a ochranná známka - Ing. Jaroslava Vybíralová

11,40 – 12,10 hod Nejčastější typografické chyby 

Ing. Zdeněk Sládek. Dost dobrý design, s.r.o. Kladno

12,20 – 13,00 hod Co je to CID – MgA. Štěpán Holič,Lemon design Praha


ve spolupráci s Media Age Brno 

13,30 – 14,10 hod Budování značky - Jan Cézar, strategic planner Media Age, autor knihy I zázrak potřebuje reklamu 

14,15 – 15,00 hod Případové studie budování značky - Mgr. David Blažek,  ředitel komunikační agentury Media Age 


*změny v programu vyhrazeny

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » testovaci  

 » Rubriky  » VSE  

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Design  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: