Úspěch slovenského fotografa v soutěži SINAR - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Úspěch slovenského fotografa v soutěži SINAR

17. prosince 1999, 00.00 | Jak vypadá vítězný snímek na kalendáře firmy SINAR, spojené často s mezinárodní fotografickou soutěží?

Švýcarský výrobce fotoaparátů na velký formát SINAR je pověstný vysokou grafickou úrovní svých kalendářů. Snímky uveřejněné v těchto kalendářích bývají často spojeny s fotografickou soutěží mezinárodního charakteru, ve který si nevedou špatně země České republiky a Slovenska. Například snímky pro kalendář na rok 1996 vyhráli studenti Střední průmyslové školy grafické v Hellichově ulici v Praze.

Pro kalendář roku 2000 byla vyhlášena soutěž o nejlepší digitální snímek. Podmínkou bylo pořízení soutěžních snímků některým ze systémů digitální fotografie značky SINAR. Z několika set přihlášených snímků ze všech světadílů bylo vybráno sedm nejlepších fotografií. Zcela jednoznačným vítězem byl pak mladý slovenský fotograf Josef Bura pracující ve studiu digitální fotografie Schubert Studio v Nových Zámcích na Slovensku.

vítězný makrosnímek Josefa Bury

Jeho skvělý makrosnímek vlastního oka je nyní na titulní straně nového kalendáře. Společnost SINAR zaujaly i další přihlášené snímky tohoto fotografa natolik, že navázala s osobností Josefa Bury další spolupráci.

Další kalendář bude opět spojen s celosvětovou soutěží a bude tentokrát zaměřen na fotografii klasického velkého formátu. Bližší informace lze získat na e-mailu .

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: