Společnost Epson představila svůj "Photoshop" - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Společnost Epson představila svůj "Photoshop"

29. července 1999, 00.00 | Tradiční výrobci digitálních fotoaparátů, skenerů a tiskáren se již nespokojují s produkty třetích výrobců, které je připravují o zisk. Příkladem může být firma Epson, která si připravila svůj "Photoshop".

Tradiční producenti digitálních fotoaparátů, tiskáren a skenerů se jen neradi spokojují s tím, že ke svým produktům musí přibalovat programy třetích výrobců, se kterými se musí dělit o své zisky. Patrně však není všem dnům konec. Příkladem může být společnost Epson, která nedávno představila novou divizi určenou právě pro výrobu software.

Prvním produktem nové divize je program Film Factory pro úpravu digitálních fotografií. Film Factory je pochopitelně cílen na nejšiří okruh uživatelů, spíše počítače neznalých. Program je určen pro platformu PC a svým uživatelům umožňuje třídit, editovat a tisknout digitální fotografie. Film Factory je tedy především určen pro přímé napojení na digitální fotoaparáty nebo skenery.

Uživatelským komfortem program nevybočuje z běžného standardu - fotografie lze opatřovat popisem s klíčovými slovy, automaticky retušovat, hromadně tisknout atd. Pochopitelně však, že cílem tvůrců nebylo vytvořit konkurenci stávajícím programům. Naopak, Epson si vytvořil řešení podobné již existujicím programům, které však může distribuvovat zcela podle svých představ. Jistě jej brzy najdeme u řady produktů. Program je k dostání i přes web (www.epsonsoftware.com) za cenu cca 40 dolarů. K dispozici je i třicetidenní zkušební verze. Hledáte-li však program podobných funkcích, jistě najdete nějaký velmi podobný program distribuovaný za výhodnějších finančních podmínek jako shareware nebo freeware.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: