Situace ve vedení Corelu konečně jasná - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Situace ve vedení Corelu konečně jasná

9. října 2000, 00.00 | Společnost Corel prožívá opravdu bouřlivé období, které přináší velké množství razatních změn. Jednou z nich je výrazná obměna vedení společnosti.

Před nedávném proběhla ve většině médiích sledujících dění na počítačovém a polygrafickém trhu zpráva o tom, že zakladatel a současně ředitel společnosti Corel pan Dr. Michael Cowpland opustil vedení firmy a na jeho místo byl dočasně dosazen pan Derek J. Burney (i Grafika napsala na toto téma komentář).

O necelé dva měsíce později se současní výkonní manažeři rozhodli, že pan Burney i nadále setrvá ve funkci ředitele jmenované společnosti, nyní již nastálo.

Jako důvody tohoto rozhodnutí výkonní manažeři uvádí, že pan Burney přesvědčil celou dozorčí radu o svých schopnostech vést Corel správným směrem. Burney tím pádem získává právo rozhodovat o strategickém vývoji firmy. Dosazení stálého ředitele, ale nebylo jedinou personální změnou, která v Corelu nastala. Rovněž byly doplněny řady výkonných manažerů a to hned o čtyři členy. Přibyli zde: Annette McCleave jako vice-president pro marketing společnosti; Ian LeGrow do funkce výkonného vice-presidenta pro kreativní produkty; Rene Schmidt do pozice výkonného vice-presidenta pro produkty Linux a nakonec Graham Brown do funkce vice presidenta pro business aplikace.

Další krok, který vedení Corelu učinilo bylo vytvoření nové organizační struktury podniku. Ta má nyní šest základních divizí.

  • Creative Products Group: jež se stará o programy CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT, Corel VENTURA, Corel KnockOut masking software, Corel Painter, Bryce a KPT.
  • Business Products Group: která obstarává software WordPerfect (pro Windows a Linux), Quattro Pro, Corel Presentations, CorelCENTRAL a Paradox.
  • Linux Products Group: jež má za úkol práci s programy Corel LINUX OS - SECOND EDITION, Corel LINUX OS (server edition, enterprise edition)
  • New Ventures: Jež se stará o nové iniciativy Corelu, (především na poli Internetu, nových technologií a nových obchodních modelů)
  • Corel.com: On-line obchod Corelovských produktů (buy.corel.com)
  • Professional Services: která se stará o certifikaci a školení pro systém Linux.

Bližší informace lze získat na adrese www.corel.com/executive_bios/, kde se rovněž nachází organizační struktura firmy Corel.


Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: