Scala uvedla InfoChannel Designer - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Scala uvedla InfoChannel Designer

16. července 1999, 00.00 | Původem norská firma Scala uvedla svůj nový produkt pro vytváření a přehrávání multimediálních prezentací mj. v prostředí Internetu.

Původem norská firma Scala uvedla svůj nový produkt pro vytváření a přehrávání multimediálních prezentací. InfoChannel Designer je představuje nástupce produktů Scala InfoChannel a Multimedia.

InfoChannel Designer umožňuje vytvářet profesionální multimediální prezentace, které kombinují textové informace, grafiku, animaci, zvuky a kvalitní celoobrazovkové video. Obsah takové prezentace může být publikován na Internetu nebo jako samostatný spustitelní soubor, odeslán jako interaktivní e-mail zpráva, uložen na CD atd. Produkt InfoChannel Designer vychází z multimediálního prezentačního nástroje Scala Multimedia a programu InfoChannel (odbavování informačních kanálů, kabelové televize, hotelové informační systémy atd.).

InfoChannel Designer nabízí stovky přechodů a vizuálních efektů (včetně přiblížení, rozptyl, nálety, alpha kanál atd.) v reálném čase. Program samozřejmě podporuje základní kreslící funkce, nastavení průhlednosti, zpracování obrázků v reálném čase, práce s texturami atd. Co se týče audia, uživatel může mixovat neomezeně MP3 skladeb, WAVu, MIDI, CD, ale lze využít i externí vstupy. Přehrávací utilita využívá všech vymožeností technologie DirectX a je optimalizována pro Pentium III procesory. Na CD jsou uloženy stovky megabajtů clipartů a demoskriptů. Potencionální uživatel se nemusí obávat komplikovaného rozhraní a ovládání programu. Stejně tak jako všechny předcházející programy firmy Scala i nový InfoChannel Designer přichází s originálním a velmi jednoduchým uživatelským rozhraním, na které si brzy každý zvykne. Interaktivní tlačítka a složité řetězení funkcí, lze zvládnout pouhým klikáním myší, bez znalosti programování nebo nějakého pokročilého skriptovacího jazyka. ScalaScript je samozřejmě také k dispozici, ale pro zkušenější a zdatnější uživatele.

CENA A DOSTUPNOST

Scala InfoChannel Designer bude v ceně 37.990 Kč dostupný v těchto dnech, upgrade z produktů MM100 a MM200 okolo 10.990 Kč.

KOMENTUJEME:

Program SCALA MM200 je populární nástroj pro vytváření multimediálních prezentací, kromě řady ocenění v zahraničních časopisech si získal v roce 1997 i titul CHIP Tip od české redakce. Doposud posledním produktem firmy byla SCALA InfoChannel IC200, určená pro odbavování prezentací po síti, kabelové televize, komplexní vnitropodnikové informační systémy a podobně. Vzhledem ke specifickému trhu zákazníků zůstává i nadále vyvíjena, objevují se nové upgrady, integrují se nové technologie atd. S novým InfoChannel Designerem lze vytvářet prakticky totéž jako v MM200 (kterou tímto nahrazuje), ale navíc je přidána komponenta pro Web publishing (obdoba Macromedia ShockWave). Ta zajistí, že vytvořenou prezentaci můžete spustit v okně Internet Exploreru či Netscape Navigatoru, že bude nezávislá na rozlišení (od celoobrazovkového režimu až po klasický reklamní banner), po Internetu lze ve stylu kanálů přijímat (ale i odesílat) nové prezentace/informace atd. Samozřejmě lze prezentace uložit na CD/DVD, přidána je i komponenta "e-mail publishing" (předávání prezentací prostřednictvím elektronické pošty).

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: