Ricoh Aficio AP 2000 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Ricoh Aficio AP 2000

3. září 1999, 00.00 | Společnost Ricoh uvádí novou kancelářskou laserovou tiskárnu s vysokým výkonem pro tisk do formátu A3.

Po nedávném ohlášení menší sestry přichází firma Ricoh s výkonnější variantou laserové síťové tiskárny - produktem AFICIO AP2000 pro velikost papíru do rozměru A3.

AP 2000 Nový model stihne vytisknout za minutu 20 stránek A4 při rozlišení 600 dpi, přičemž první stránka je hotova za 10 sekund a celý dokument obvyklého rozsahu je tedy k dispozici zpravidla do jedné minuty. Pokud potřebuje uživatel skutečně velmi jemný tisk, využije mód 1200 dpi při rychlosti 10 stránek za minutu. Pro koncepty a šetrný tisk je k dispozici funkce pro úsporu toneru a nastavení 300 dpi, které ve většině případů dostačuje pro denní kancelářské použití. Odpovídajícímu vzhledu dokumentu napomáhá 81 zabudovaných fontů různých typů a možnost dalších 61 volitelných fontů včetně Font Manageru. Tiskárna "umí" standardní emulaci jazyků PCL 5e, PCL 6 i Poscript Level 2.

K Aficio AP2000 je možno k standardnímu zásobníku papíru na 350 listů přidat i další dva, takže celková kapacita dosáhne až 1350 listů a není tedy nutno příliš často myslet na doplňování. Tiskárna je kompatibilní s operačním systémem Windows a obsluhu zjednodušuje technologie připravenosti k okamžitému použití (plug and play). Pomocí síťového rozhraní a tiskového správce lze nové Aficio začlenit do sítě, kde může sloužit jako společná tiskárna pro několik pracovníků. Při jakémkoliv problému (např. chybějící papír) vede přehledně uživatele řídící software. Pro zvýšení pohodlí lze zvolit toner s kapacitou 14000 stránek při 5% pokrytí.

Celkovou robustnost konstrukce AP2000 dokládá maximální počet 65.000 stránek vytisknutelných za měsíc.

Svižnost tisku je v mnohém závislá na výkonu procesoru. AP2000 je osazena výkonným RISC procesorem VR4300. Standardních 8 MB vnitřní paměti je rozšiřitelných do 40 MB a k dispozici je i 1,6 GB pevný disk.

Aficio AP2000 vyhovuje podmínkám šetření energií Energy Star a je k dispozici od září prostřednictvím poboček firem Impromat (www.impromat.cz, www.impromat-praha.cz) a jejich distributorů.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: