Quantum zřizuje fond rizikového kapitálu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Quantum zřizuje fond rizikového kapitálu

7. dubna 2000, 00.00 | Máte dobrý nápad? Možná právě společnost Quantum vám dá možnost zrealizovat myšlenku a vstoupit do světa velkého obchodu. Dveře jsou otevřené.

Praha, Milpitas, 3. 4. 2000 - Společnost Quantum Corporation (kótovaná na newyorské burze NYSE pod symboly DSS a HDD), největší světový dodavatel zařízení pro ukládání dat, dnes oznámila, že vložila 100 milionů dolarů do fondu rizikového kapitálu Quantum Technology Ventures (QTV).

Fond bude investovat především do společností začínajících podnikat v oblasti sítí, Internetu a ukládání dat. Quantum si od investic prostřednictvím QTV slibuje upevnění své pozice na trhu především díky tomu, že tímto způsobem získá daleko rychlejší přístup k novým technologiím než interním výzkumem a vývojem či akvizicemi. Prezidentem nově vzniklého fondu je Jim Schraith, dřívější viceprezident pro obchod a marketing společnosti Quantum.

"Nástup Internetu a počítačových sítí přinesl nebývalý nárůst digitálního obsahu přístupného lidem na celém světě. Tato informační exploze, která zásadním způsobem mění náš život, přináší však zcela nové požadavky na systémy a produkty pro ukládání dat," prohlásil Michael Brown, předseda představenstva a výkonný ředitel Quantum Corp., podle něhož QTV znásobí schopnost společnosti přicházet v oboru ukládání dat s novými technologiemi, obchodními modely a aplikacemi.

V popředí zájmu investičních aktivit QTV jsou proto technologie, služby či aplikace v oblasti sítí, ukládání dat, správy dat, integrity a bezpečnosti dat i oblasti s výjimečnými nároky na kvalitu sítě a ukládání dat jako např. audio, video či počítačová grafika, a samozřejmě také Internet. QTV hodlá investovat především do společností, které se svoje veřejně obchodovatelné akcie teprve chystají upisovat, a je připraven spolu s ostatními společnostmi a fondy rizikového kapitálu uzavírat strategická a investiční partnerství. Investiční tým lze kontaktovat na adrese http://www.qtventures.com.

Prvním subjektem, do nějž QTV investoval prostředky, je firma StoragePoint.com, která podniká v novém oboru ukládání dat na Internetu.

"StoragePoint.com představuje přesně ten typ investice, na který se náš fond Quantum Technology Ventures zaměřuje," řekl Jim Schraith. "StoragePoint.com pro ukládání dat využívá webového prostředí, které k nim umožňuje okamžitý přístup z kteréhokoli místa na světě. Řešení společnosti StoragePoint.com je to nejlepší, co trh nabízí, a zároveň dokazuje, že v oboru výpočetní techniky existuje model, který díky spojení síťových služeb a služeb v oblasti ukládání dat umožňuje uživateli být zcela nezávislý na konfiguraci počítače či serveru," dodal Schraith.

Nejzajímavější technologií společnosti StoragePoint.com je bezesporu produkt WebDrive, virtuální disk pro ukládání dat v režimu on-line, který umožňuje zabezpečené ukládání a sdílení složek i souborů každému, kdo má internetový prohlížeč a přístup na Internet. WebDrive pro Windows navíc umožňuje pracovat se soubory přímo prostřednictvím Průzkumníku Windows, tj. se standardním uživatelským komfortem prostředí Windows, protože se chová naprosto stejně jako další disk počítače.

K dalším produktům společnosti patří také Click-n-Go Office, což je online služba využívající WebDrive a nabízející pro ukládání dat na Internetu zdarma paměťovou kapacitu 20 MB, a produkt Sideloading šetřící čas při stahování hudby, knížek a obrázků zakoupených na Internetu.

Quantum spouští nejtišší pevný disk s 15GB plotnou
Novinky společnosti Quantum pro rok 2000

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: