QUANTEL změnil majitele - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

QUANTEL změnil majitele

18. července 2000, 00.00 | Management společnosti koupil většinový podíl ve firmě.

13. 7. 2000 Management společnosti Quantel koupil většinový podíl (MBO) ve firmě od dřívějšího vlastníka - společnosti Carlton Communications Plc. Vedení společnosti Quantel je nyní většinovým vlastníkem akcií firmy a všichni zaměstnanci budou mít možnost vstoupit určitým podílem do nové společnosti.

Prodejní cena většinového podílu ve firmě byla 51 milionů liber (cca 2.5 miliardy korun) s dalším navýšením o 57 milionů liber v případě že by v budoucnu došlo k prodeji firmy jinému subjektu.

Odkoupení společnosti bylo realizováno s pomocí finanční skupiny Lloyds TSB Development Capital, která je součástí bankovní skupiny Lloyds. Změna byla provedena za pomoci Marka Hodginse ze společnosti Ernst & Young z Birminghamu a právní aspekty řešil koancelář Wragge & Co.

Ve vedení společnosti Quantel jsou: Richard Taylor, Executive Chairman; Paul Kellar, Research Director; Dale Fry, Operations Director; Nigel Turner, Marketing Director; Chris Whiteley, Commercial Director; Martin Mulligan, Sales Director a Ian Cooper, Finance Director.

Richard Taylor, výkonný předseda správní rady k tomu řekl: “Jedenáct let s Carltonem byla skvělá doba pro Quantel. A nyní nastal okamžik kdy se posuneme dál. Úspěšné odkoupení společnosti managementem je splněním našich snů za obrovské pomoci našich zaměstnanců a společně uděláme velký skok vpřed. Od našich zákazníků jsme dostali spousty zpráv s podporou tohoto kroku a budeme dodávat a podporovat systémy a služby v nejvyšší úrovni, tak jak se to od nás očekává. Naši zákazníci budou mít možnost využít výhody nové společnosti, kterou spojuje vitalita nové firmy s 25 lety zkušeností staré firmy. “

Nigel Turner k tomu dodává: “Pochopili jsme, že digitální věk nabízí obrovské možnosti a příležitosti pro dodavatele programové náplně jak pro tradiční média, tak pro nové mediální kanály. Půjdeme vpřed a dodáme tvůrcům ty nejrychlejší, nejpřevratnější a nejuniverzálnější nástroje, které jim umožní plně využít potenciál mediální exploze naší doby.”

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: