QMS se odhaluje. - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

QMS se odhaluje.

17. července 1998, 00.00 | V našich testech se objevila první tiskárna zmačky QMS, která ještě není příliš známá na našem trhu. Proto jsme oslovili firmu Conquest, která je distributorem těchto tiskáren pro Českou republiku a položili jsme jejímu zástupci pár otázek.

V našich testech se objevila první tiskárna zmačky QMS, která ještě není příliš známá na našem trhu. Proto jsme oslovili firmu Conquest, která je distributorem těchto tiskáren pro Českou republiku a položili jsme jejímu zástupci pár otázek. Za Conquest odpovídal pan Martin Tunys, product manager QMS. A doslova se potil pod náporem našich otázek, což ilustruje i fotografie.

  1. Otázka : Firma Conquest je na našem trhu dobře známá, ale značka QMS je na našem trhu poměrně mladá. Můžete nám ji v krátkosti představit?
    Odpověď : Společnost QMS byla založena v roce 1977 ve Spojených státech. Od svého založení, tedy déle než 20 let, vyvíjí a vyrábí systémy pro řešení tiskových služeb, ve kterých má velmi silné postavení mezi konkurencí. Mezi tyto systémy patří černobílé i barevné tiskárny, kompletní řešení tisku včetně systémů pro vázání a tisk bookletů a podobné dokumenty. QMS EMEA (Evropa, Střední východ, Afrika) má své pobočky ve Velké Británii, Německu, Francii, Holandsku, Švédsku, Itálii, Jižní Africe a Austrálii. Ve spoustě dalších zemí má své distributory.


  2. Martin Tunys
  3. Otázka : Které produkty od QMS jsou na našem trhu k dispozici ?
    Odpověď: Společnost QMS má v nabídce tiskárny, díky kterým je schopna svým zákazníkům nabídnout komplexní řešení tiskových služeb. Tiskárny jsou rozděleny do kategorií podle uživatelů. Jsou to tiskárny určené do malých kanceláří - zde je základní představitel Windows tiskárna Desklaser 600. Pak je to třída tiskáren určených pro skupinové uživatele. Začíná u tiskárny formátu A3 QMS 2060, která má standardně Ethernet adaptér 10-baseT i 10-base2 a tiskne rychlostí 20 stran za minutu. Končí tiskárnou QMS 4060, která je schopna tisknout 40 stran za minutu a je určena pro opravdu těžké nasazení.
    Pro nás jsou ovšem pro začátek, díky zaměření naší firmy, nejdůležitější barevné tiskárny - jak barevné laserové tak sublimační tiskárny a fototiskárny. Ale v žádném případě nemáme v úmyslu propagovat pouze tyto produkty - právě proto, že chceme ukázat, že QMS má ucelené řešení tiskových služeb pro jednotlivce i pro firmy.

  4. Otázka : QMS míří se svými produkty dost vysoko. Myslíte, že se u nás najde dostatek zákazníků ?
    Odpověď : Ano, to je pravda, ale neznamená to, že by se zaměřovala pouze na tzv. "fajnšmekry". To znamená, že se neustále snaží být o nějaký krok dopředu oproti svým konkurentům. V této oblasti je v poslední době také zaznamenán velmi bouřlivý vývoj co se týče kvality tisku, rychlosti a v neposlední řadě správy tiskáren a dalších možností. A věřím, že tiskárny QMS si právě díky tomu najdou velké množství spokojených uživatelů.

  5. Otázka : Jaké zákazníky se snažíte oslovit těmito produkty?
    Odpověď : Díky šíři portfolia tiskáren QMS jsme schopni poskytnout řešení tiskových služeb jak domácím uživatelům a malým zákazníkům, tak i velkým firmám a DTP studiím.

  6. Otázka : Zpět k technologii. Co považujete za nejsilnější stránku produktů QMS ?
    Odpověď : Hlavním důvodem úspěchu tiskáren QMS jsou QMS Crown a CrownNet™ technologie, které jsou nejdůležitější u všech tiskáren QMS pracujících v síti. Jakožto otevřené technologie nabízí funkce běžné u síťových tiskáren pro všechny tiskové systémy QMS, Crown nabízí také vylepšený multitasking, podporu pro různé platformy a sítě, sofistikovanou správu dokumentů a široké možnosti upgradů software a tiskáren. QMS CrownNet nabízí simultánní podporu více protokolů současně a vynikající vzdálenou správu síťových tiskáren. To jsou nejdůležitější technologie použité u těchto tiskáren.

  7. Otázka : Hodně lidí si myslí, že barevný laserový tisk a sublimace jsou příliš drahé technologie. Souhlasíte ?
    Odpověď : Pokud chceme posuzovat, zda-li je něco drahé nebo ne, musíme se v první řadě zamyslet, k čemu danou věc používáme a co nám to přináší. Srovnejme si pro ukázku barevný laserový tisk a inkoustovou technologii. Je pravda, že nyní jsou pořizovací náklady na inkoustovou tiskárnu nižší než na laserovou. Na druhé straně tu máme ale náklady na tisk, rychlost tisku a kvalitu tisku. Pokud někdo tiskne doma barevně pár stránek měsíčně tak pro něj barevná laserová tiskárna určitě nemá cenu. Tam se tyto tiskárny ani nesnažíme na trhu pozicovat. Tyto tiskárny jsou určeny především k nasazení v kancelářích, kde tiskne barevně více lidí a tím pádem je zde také vyšší měsíční zatížení. A náklady na tisk? U QMS barevných laserových tiskáren je to cca. 4,50 při 5% pokrytí každým tonerem. Jsou tam 4, takže stránku pokryjete z 20 %. Dá se říct, že tisknete barevně za cenu černobílého tisku.
    Pokud si porovnáme náklady na tisk a pořizovací cenu inkoustové a barevné laserové tiskárny zjistíme, že po vytištění 3 - 5 000 stran na barevné laserové tiskárně ušetříme na spotřebním materiálu oproti inkoustové tiskárně tolik peněz kolik je pořizovací cena tiskárny. A sublimační technologie? Ta je určena k jiným účelům než běžnému kancelářskému tisku. Takže se s tím rozhodně nedá souhlasit.

  8. Otázka : Přístroje QMS nepatří mezi domácí hračky, bude zajištěna dostatečná podpora zákazníků ?
    Odpověď : Tiskárny QMS se vyznačují velmi snadnou instalací i obsluhou, která nevyžaduje žádné speciální znalosti. Vy ale máte určitě na mysli spíše servis. U nás je tým vyškolených techniků, kteří jsou schopni perfektně zajistit záruční i pozáruční servis u nás i u zákazníka.

  9. Otázka : Kdy bude k dispozici český Internet a na jaké adrese ?
    Odpověď : Český INTERNET bude k dispozici od 21. července a samozřejmě na adrese WWW.QMS.CZ. Mimo informací o tiskárnách si zde zákazníci budou moci vyhledat i svého nejbližšího autorizovaného dealera tiskáren QMS.

  10. Otázka : A na závěr trochu z jiného soudku. Co si myslíte o našem serveru ?
    Odpověď : Váš server se mi velmi líbí. Myslím si že slouží jako velmi dobrá opora těm, kteří si potřebují udělat obraz o trhu - co mohou očekávat a za jakou cenu.

  11. Otázka : Myslíte si, že může Internet nějakým zásadním způsobem ovlivnit trh ?
    Odpověď : Myslím, že INTERNET už trh ovlivňuje. Přinejmenším tím, jak rychle lze vyhledat jakékoliv informace o čemkoliv. Je to velmi levné médium, a přitom velmi rychlé pro šíření informací. Spousta firem toto využívá. Navíc už i u nás se začínají objevovat aktivit, jako jsou virtuální obchodní domy a podobně. Spousta firem už také podniká pouze prostřednictvím INTERNETu. Například váš server.

  12. Děkujeme za rozhovor.

    Za DigitServer otázky pokládal

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: