První Internetový minilab? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

První Internetový minilab?

22. července 1999, 00.00 | Přinášíme informace o "Prvním Internetovém minilabu", který vlastně není první. Přesto si může tento projekt získat vaší přízeň.

DTP Studio v posledních měsících začalo rozvíjet mnoho internetových aktivit. Po úspěchu jejich elektronického obchodu přichází zcela nová služba určená pro majitele digitálních fotoaparátů. Jedná se o otevření "Prvního Internetového minilabu", který nabízí možnost vytisknout digitální fotografie prostřednictvím Internetu na speciální sublimační tiskárně. Použitá tiskárna Olympus P300E nabízí sublimační tisk s rozlišením 304 dpi a přestavuje poměrně zajímavou cestu pro získání papírové podoby digitální fotografie. Tiskárna tiskne na pohlednicový rozměr 13 x 9 cm, jiné formáty nejsou nabízeny.

Zde je text tiskové zprávy :

DTP Studio od tohoto tydne uvedlo do provozu zajimavou sluzbu pro uzivatele digitalnich fotoaparatu a kamer - Prvni Internetovy minilab.

Vsichni zajemci mohou posilat pres Internet sve obrazky jako JPG soubory a DTP Studio jim z nich zhotovi kvalitni vytisky na sublimacni fototiskarne. Vysledny tisk se svou kvalitou blizi klasicke fotografii a prolamuje tak jednu z poslednich zabran v rozsirovani digitalnich fotoaparatu - klasicky "papirovy" vystup. Blizsi informace o Internetovem minilabu je na adrese http://www.dtpstudio.cz/sluzby/minilab/minilab.htm

Ti uzivatele, kteri nemaji pristup k internetu, mohou sva data predavat na klasickych mediich (disketa, ZIP, Bernoulli, JAZZ...), nebo primo kartou SmartMedia z digitalniho fotoaparatu.

Náš komentář:
Tento projekt je jistě zajímavý, ale rozhodně nejde o první službu tohoto typu u nás. Víme o několika podobně fungujících systémech využívajících různé tiskové technologie. Například společnost Bler provozuje podobnou službu na adrese www.bler.cz s použitím stroje Photo Siena 5000. Ten chemickou cestou dokáže připravit snímky až do formátu A3.
Obě služby mají společné zákazníky, ale rozdílnou technologii, takže se dá předpokládat tuhý konkurenční boj. Uvidíme, komu se bude lépe dařit.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: