Průvodce službami Grafiky.cz - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Průvodce službami Grafiky.cz

3. srpna 2005, 00.00 | Systém služeb serveru Grafika.cz nabízí pracovní inzeráty, otevřený veřejný bazar a systém poptávek po tisku. Připravili jsme pro všechny jeho uživatele seznam nejčastějších otázek a odpovědí, který by jim měl usnadnit jeho používání.

Jelikož se nám v redakci neustále množí dotazy ohledně zadávání soukromé inzerce, rozhodli jsme se, uvést věci na pravou míru dát vám, našim čtenářům, jakýsi ucelený přehled všeho, co máte při vkládání a spravování inzerátu dělat a čeho se naopak vyvarovat. Systém služeb Grafiky On-line je na serveru proto, aby umožnil poptávat a nabízet vše, co má věcnou souvislost se zaměřením našeho portálu. Umožňuje jak bezplatnou, tak i zvýrazněnou placenou inzerci. Proto prosím věnujte pozornost následujícím důležitým informacím.

Nejprve obecně

Jak systém funguje?
Systém umožňuje vkládat inzeráty podle kategorií, jejichž přehled vám bude při vstupu nabídnut. Jedná se o administrovanou službu, tudíž všechny zvolené inzeráty jsou poté schvalovány provozovatelem systému. Tento postup je nezbytný, aby nedocházelo k zahlcování systému nesmysly, reklamními texty atd.

Jak rychle se objeví inzerát na webu?
Záznamy schvalujeme většinou dvakrát během pracovního dne. O víkendu jsou záznamy schvalovány jen výjimečně. To znamená, že vámi vložený inzerát bude aktivní ještě týž den, maximálně však do 48 hodin. Po schválení obdržíte potvrzující zprávu (administrátorský e-mail) na adresu, jež jste zadali při vkládání.

Jaký je rozdíl mezi placenou a soukromou inzercí?
Inzeráty rozlišujeme na tři typy:

  • Neplacená inzerce – ta je zdarma a objeví se ve formě normálního inzerátu na Grafice On-Line.
  • Placená inzerce A – objeví se jako zvýrazněný inzerát na Grafice On-Line, za tuto službu se účtuje poplatek 800,- Kč.
  • Placená inzerce B - objeví se jako zvýrazněný inzerát na Grafice On-Line i v tištěné podobě na Grafika News, za tuto službu se účtuje poplatek 3 000,- Kč.

Co dělat, chci-li placený inzerát?
O placenou inzerci se stará naše obchodní oddělení, proto je v tomto případě třeba kontaktovat nás na e-mailové adrese popřípadě .

Vkládání inzerátů v praxi

Jak mohu zadat do systému svůj záznam?
Systém služeb je členěn do řady kategorii (bazar, práce atd.). Vstup do nabídky je umístěn na adrese https://www.grafika.cz/sluzby.

Základní postup vložení inzerátu je:

  1. Zvolím si konkrétní rubriku, do které chci vložit inzerát, a otevřu si ji tak, abych viděl seznam již vložených inzerátů (např. nabídka práce/grafik).
  2. Kliknu na odkaz nabídku "přidat nový záznam" umístěný v modré liště těsně pod reklamním bannerem (viz. obrázek)
  3. Zvolím si typ inzerátu (bezplatný / zvýrazněný) a vyplním text inzerátu.
  4. Počkám na schválení inzerátu administrátorem, o kterém budu vyrozuměn emailem.

Za jak dlouho se můj záznam objeví mezi ostatními?
Systém služeb je administrovaný. Znamená to, že všechny vložené záznamy jsou schvalovány provozovatelem systému. Je to především z toho důvodu, aby nedocházelo k zahlcování systému reklamními texty a nesmyslnými záznamy. Záznamy schvalujeme většinou dvakrát v průběhu pracovního dne. O víkendu jsou záznamy schvalovány jen výjimečně. Váš záznam by měl být odsouhlasen nejpozději do dvou dnů. Po schválení záznamů vám přijde potvrzující e-mail.

Proč nebyl můj záznam odsouhlasen?
Systém služeb je provozován bezplatně a neumožňuje zadávání ryze komerčních nabídek obecného typu "Prodáme ofsetové stroje", "Zpracujeme webdesign - rychle a levně" atd. Pokud administrátor váš záznam odmítl, bylo to z největší pravděpodobností z tohoto důvodu. Chcete-li na Grafice podobný záznam zveřejnit, využijte prosím našich inzertních služeb.

Jak dlouho se bude můj záznam zobrazovat?
Nezadáte-li jinak, bude se záznam zobrazovat 30 dnů. Při zadávání konkrétního záznamu můžete tuto lhůtu prodloužit až na 100 dnů. Delší ani kratší interval zvolit nelze.

Jak dlouho se záznam zobrazuje jako nový?
Nové záznamy jsou v přehledu zobrazeny s červeným nápisem "nový". Ten je zobrazován 10 dnů od vložení do systému.

Může provozovatel systému ručně změnit či smazat záznam?
Obecně to není možné. Systém obsahuje velké množství záznamů a je na každém uživateli, aby si svůj záznam změnil sám, případně jej vymazal. Provozovatel systému může na požádání smazat záznam např. v případě, že jde o porušení práv třetích osob.

Mohu upravit vlastní záznam?
Samozřejmě, stačí kliknout na nápis EDIT, který je zobrazen u jednotlivých záznamů. Pro editaci musíte znát heslo, zadané při vkládání záznamu. Také editace podléhá schválení administrátorem, to znamená, že změny se v záznamu projeví až po jejich odsouhlasení.

Mohu smazat vlastní záznam?
Záznamy se mažou stejně, jako se editují. Klikněte na nápis EDIT zobrazený u záznamu, zadejte své heslo a poté zvolte ve formuláři tlačítko SMAZAT ZÁZNAM (zobrazené v záhlaví). Záznam bude smazán při dalším generování služeb, tj. nejpozději v nejbližší celou hodinu.

Co dělat v případě zapomenutí hesla?
Pokud zapomenete heslo nutné pro editace nebo smazání záznamu, umožní vám systém vyžádání zaslání zapomenutého hesla e-mailem po jednom špatném zadání hesla. E-mail s heslem bude zaslán okamžitě po vyžádání.

Co je to e-mailová centrála?
Do systému služeb přibývá denně několik desítek záznamů. Chcete-li je pravidelně sledovat (např. v případě poptávek po tisku, webdesignu atd.), zapište svůj e-mail do naší e-mailové centrály. Můžete si samozřejmě zvolit, o jaké záznamy máte zájem. Avíza jsou odesílána kumulovaně jednou za hodinu. Zcela jistě tak nezahltí vaši e-mailovou schránku. Z odebírání zpráv se můžete kdykoliv odhlásit tak, že kliknete na URL obsažené v každém e-mailu. Následně můžete buď zasílání zpráv zcela zrušit, nebo změnit vaši konfiguraci. Provozovatel systému garantuje, že adresy jsou používány výhradně pro zasílání avíz a není s nimi dále jakkoliv nakládáno.

Je možné systém služeb prohledávat?
V současné době to možné není.

Problémy!

Můj inzerát na Grafice On-Line nevyšel
Kritérií pro uveřejnění soukromého inzerátu je celá řada. Něco je hlídáno a tříděno automaticky (např.: správné vyplnění všech potřebných údajů), něco manuálně. Prioritně nezveřejňujeme inzeráty, které jsou:

  • vyloženě komerčního charakteru
  • nesmyslné, vulgární, nevkusné, v rozporu se zákl. etickými pravidly
  • duplicitní

Nesplňuje-li váš inzerát jednu (či více) z výše uvedených podmínek, není důvodu k jeho nezveřejnění na Grafice.cz!

Inzerát jsem vložil(a) do špatné rubriky
Systém neumožňuje uživatelům měnit rubriky. Ale lze toto obejít tím, že vámi zadaný inzerát jednoduše smažete (musíte kliknout na odkaz EDIT a zadat vaše „heslo“, jež jste zadali při vkládání inzerátu). Poté celý inzerát znovu vložíte do rubriky správné.

Chyba při vložení inzerátu
Věnujte zvýšenou pozornost při vkládání údajů do systému (včetně interpunkčních znamének). Může se vám stát, že po vložení inzerátu se ukáže červeně zvýrazněná hláška:

POZOR! ČERVENĚ OZNAČENÁ POLE JSOU VYPLNĚNA CHYBNĚ NEBO NEDOSTATEČNĚ - OPRAVTE JE PROSÍM A POTÉ ZNOVU STISKNĚTE TLAČÍTKO "ODESLAT".

Toto je způsobeno chybným zadáním klíčových údajů (e-mailů) do žlutě zvýrazněných políček. V drtivé většině případů k tomu dochází mezerou PŘED / ZA e-mailovou adresou nebo špatným interpunkčním znaménkem (čárka místo tečky).

Uzavření

Věříme, že jsme všem, kteří v případě vkládání inzerátů tápali, pomohli, a od teď již nebudete mít s tímto na serveru grafika.cz problémy. Budete-li se řídit všemi body, není důvodu k neúspěchu. Pokud by však i přesto problémy přetrvávaly, obraťte se s konkrétní chybou na .

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » VSE  

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: