Printable kupuje PrintPlanet.com - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Printable kupuje PrintPlanet.com

5. září 2001, 00.00 | Polygrafický Internet rozhodně není statický a dějí se na něm poměrně zajímavé věci.

V oblasti internetových polygrafických firem je stále "veselo". Poslední dobou už to vypadá, že není žádná solidní jistota. Dokonce i v počítačových firmách došlo k velkému nákupu, když včera HP oznámilo, že formou výměny akcií kupuje svého konkurenta, společnost Compaq.

Koncem srpna oznámil společnost Printable Technologies, že kupuje web PrintPlanet. Printable Technologies je vedoucí firma v poskytování služeb on-line, webové stránky PrintPlanet obsahují diskuzní fóra a bohatou komunitu uživatelů, včetně diskuzí Computer-to-Plate a eProduction.

Printable se specializuje na poskytování on-line služeb tiskárnám formou tzv. B2B. Služby printable zahrnují PrintSiteSM (e-businessový web) Printer's DashboardSM (řídicí panel e-businessu), PrintOneSM (privátní web pro největší zákazníky), PrintFusionSM (přizpůsobitelná aplikace pro on-line tisk), PrintFlightSM (on-line kontrola dokumentů) a PrintProofSM (usnadnění náhledů mezi tiskánou a klientem).

PritnPlanet.com je jedinečný web s diskuzními fóry týkajícími se grafického průmyslu. Web obsahuje 18 diskuzních fór, několik tisíc členů, technické informace o produktech, tipy a techniky praktických témat, průmyslové trendy a další témata. PrintPlanet.com existuje od roku 1996. Přístup k webovým stránkám je zdarma a dle vyjádření obou firem tomu tak má být i nadále.

Jak vydělat peníze na totálně nevýdělečných aktivitách, jako jsou galerie, diskuzní fóra, komunity nebo věrnostní systémy? Jak ukazuje dění v poslední době, rozsáhlá komunita uživatelů je zajímavá pro velké firmy, které v ní vidí potenciální zájemce o své služby. Proto se tyto menší a převážně nevýdělečné či prodělečné aktivity stále častěji stěhují pod ochranná křídla velkých firem.

Printable navíc už tento rok nakupovala, takže to vypadá na "konsolidaci" a útok proti konkurenci. Polygrafický trh není velký (ve srovnání s IT nebo jinými), proto je jasná snaha o získání co největšího podílu.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: