Přijďte na EmbaxPrint 2009 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Přijďte na EmbaxPrint 2009

14. května 2009, 00.00 | Ve dnech 19. – 22. 5. 2009 proběhne na brněnském výstavišti další ročník veletrhu EmbaxPrint, kde budou k vidění nejen novinky z oblasti obalového a průmyslového zboží, ale chybět nebude ani stále populárnější téma digitální fotografie, stejně jako například bohatý doprovodný program ve formě tematických workshopů.

Ve dnech 19. – 22. 5. 2009 se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník veletrhu EmbaxPrint, kde budou k vidění nejen novinky z oblasti obalového a průmyslového zboží, ale chybět nebude ani stále populárnější téma digitální fotografie, stejně jako například bohatý doprovodný program ve formě tematických workshopů. Hlavní devízou EmbaxPrintu je komplexní přehled novinek v daných segmentech a také možnost seznámit se detailně a na jednom místě s různými technologickými procesy.

Digitální zařízení lákají stále více uživatelů
Digitální fotografie se za posledních deset let používání stala velmi rozšířenou, zvláště amatérští fotografové ocení možnost pořízení mnoha záběrů a následné smazání těch méně zdařilých. Cenová dostupnost digitálů, snadná obsluha a vysoká kvalita pořízených fotografií naučila uživatele mít digitální fotoaparát stále při sobě a fotit více a více. Pro mnohé pak nastává problém co s fotkami, nejčastěji je uživatel uloží do počítače a občas prohlédne. To ale není zdaleka všechno, co dnešní digitální svět nabízí. Digitalizace postupuje mílovými kroky a s ní se vyvíjí i technologie pro zpracování obrazu a textu. Uživatel může ze svého domácího počítače díky speciálnímu software vyrobit velmi jednoduše třeba svůj kalendář, plakát, leták, brožurku nebo i propagační materiál, a přes internet jej pohodlně odeslat do tiskárny.

Naučte se pracovat s digitální fotografií na veletrhu EmbaxPrint
Digitalizace je jedním z témat blížícího se veletrhu EmbaxPrint. Technologie pro zpracování obrazu a textu tvoří základ expozice na sebe navazujících technologií sdružených pod název Workflow obrazových dat. Projekt, který zaujímá rozlohu 200m2 představuje ucelenou přehlídku možností, které současný trh nabízí. Návštěvníci se seznámí s možnostmi kreativního zpracování fotografií a finalizací grafického designu tiskovin v programech pro DTP a prepress, s tiskem velkoplošných fotografií a možnostmi digitální tiskové produkce. Chybět nebudou zařízení pro automatizaci dokončovacích operací vytištěných zakázek. Návštěvníci z řad laické veřejnosti se mohou podílet na zajímavých přednáškách, konzultovat svoje poznatky s odborníky na kontaktních místech jednotlivých firem, což je ideální příležitost poodhalit tajemství práce s digitální fotografií. Pokud tedy přemýšlíte, co s fotkami ve vašem počítači, nenechejte si ujít návštěvu veletrhu EmbaxPrint.
Více informací najdete na www.embaxprint.cz, kde se můžete zaregistrovat a vytisknout si zvýhodněnou vstupenku.

Nenechejte si ujít "Signmaking" na veletrhu EmbaxPrint!
Veletrh EmbaxPrint se v minulosti orientoval především na profesionály z polygrafického a obalového průmyslu. Od minulého ročníku, kdy se součástí nomenklatury stal i obor „marketing a reklama“, navštěvují veletrh stále více zadavatelé tisku, reklamní agentury a marketéři. Důležitým tématem bude i Signmaking. Letošní ročník nabídne zadavatelům tisku, reklamním agenturám, grafikům, marketérům inspiraci a řadu praktických ukázek výroby tiskovin, obalů a propagačních materiálů. I když si to mnozí pracovníci marketingu neuvědomují, polygrafie je s marketingem velmi úzce provázána. EmbaxPrint 2009 nabídne návštěvníkům přehlídku nejnovějších technologických možností tisku, provede Vás procesem výroby tiskoviny od okamžiku jejího zadání až po dokončovací práce. Na názorných praktických ukázkách, v přednáškách odborníků a doprovodných programech tak návštěvníci získají přehled, co od současného polygrafického trhu mohou žádat. Své novinky představí významné firmy Arcon Machinery, Canon, EFI, EIZO, Epson, Formica CZ, FujiFilm, Graffin, G+P Technik, HP, Kodak GCG, Komfi, Printek, Quark, Océ, OKI, PANTONE, PrintSoft, Strati, Xerox a mnoho dalších. Marketing a reklamu zastoupí na veletrhu například firmy Activity Promotion, Electron, GEODIS Brno, GRAPO, HSW Signall, PROFISIGN plus, Semper Corporation, IGEPA a další.

Signmaking v doprovodném programu
Téma Sigmaking zazní i v doprovodném programu veletrhu. V pavilonu V budou probíhat každý den dopolední a odpolední bloky workshopů a přednášek na aktuální témata současného marketingu. Zvýrazněné téma signmaking potěší i praktickými ukázkami polepu vozu. Fotografové, grafici i fanoušci digitální fotografie si nenechají ujít přednášky o focení, zpracování reklamních fotografií. Garantem doprovodného programu je vydavatelství Economia a Institut digitální fotografie. Zajímavé jsou i další doprovodné programy veletrhu s příchutí marketingu jako Direkt marketing konference, konference Papír a lepenky pro tisk a zpracování nebo Soutěž dovedností mladých grafiků.
Více informací najdete na www.embaxprint.cz.


::. NOVINKY vystavovatelů ne EmbaxPrintu 2009 .::

  • Multimediální digitální displej od IGEPY
    Společnost IGEPA představí na květnovém EmbaxPrintu řadu zajímavostí. Jednou z novinek jsou displeje pro zadní projekci Vikuiti. S těmito multimediálními digitálními displeji můžete jakékoli okno nebo skleněnou příčku proměnit v digitální multimediální projekční obrazovku – stačí jen nalepit fólii Vikuiti pro zadní projekci a nainstalovat 3M projektor. Ideální pro dynamickou reklamu a reklamní sdělení. Sdělení a zobrazovaný obsah lze snadno vzdáleně měnit díky softwaru 3M Digital Signage. Displeje mohou mít prakticky jakýkoli tvar či rozměry. K dispozici jsou také lehké a pevné Vikuiti obrazovky pro zadní projekci, které lze instalovat na stojanech anebo zavěsit do prostoru. Tyto obrazovky jsou cenově dostupnější než plazmové monitory, jsou jasnější a ostřejší než běžné obrazovky a dostupné ve všech tvarech a velikostech.

  • CAT CUT s novou UV tiskárnou
    Novou UV tiskárnu Durst RHO 700, která je nabitá novými technologiemi, představí na veletrhu EmbaxPrint firma CAT CUT s. r.o. spolu se svým hlavním dodavatelem technologií - firmou HSW Signall. V expozici s novým logem a vizuálním stylem bude firma také prezentovat řadu produktů pro podporu prodeje, které vyrábí zejména použitím špičkové technologie přímého UV tisku na rozmanité materiály a tvarového řezání na řezacím stole o ploše 2 x 3m.

  • Japonské stroje Mimaki
    K novinkám, které představí na veletrhu EmbaxPrint firma Electron bude patřit rolová/plošná UV tiskárna Mimaki UJV-160, která využívá UV LED flexibilní inkousty. Další novinkou bude tiskárna & řezací plotter v jednom Mimaki CJV30-160. Návštěvníci veletrhu se také mohou těšit na prezentaci technologie přímého potisku vlajek.

  • Lakovačky a nové laminovačky od Komfi
    Nový stroj pro parciální lakování a stroj pro celoplošné lakování představí na letošním EmbaxPrintu společnost Komfi spol. s r. o. Další novinkou v expozici firmy bude nový laminovací stroj vhodný zejména pro digitální tiskaře. Jde o malý stroj pro formát B3, vycházející z osvědčené koncepce stále populárnějšího laminátoru Amiga. Návštěvníci se také budou moci seznámit s vylepšením na stávajících laminátorech.

  • VALIDO PRE-PRESS představí v Brně řadu novinek
    Plně automatizovaný čtyřbarevný tiskový stroj TruePress 344 od firmy SCREEN bude prezentovat na veletrhu EmbaxPrint VALIDO PRE-PRESS s.r.o. Jde o profesionální výrobní nástroj, který poskytuje vysokou návratnost vložených prostředků. Zařízení má rychlost tisku 7000 archů formátu A3 za hodinu a 500 kusů jednostranných archů vytiskne za méně než 15 minut. Extrémně krátký je čas na přípravu stroje k tisku – pouhých pět minut. TruePress 344 lze snadno zaintegrovat do již existujícího výrobního prostředí a využít jej jako výstupní zařízení na síti přijímající data ve tvaru 1-bit TIFF a JDF. Je plně kompatibilní se všemi digitálními workflow.


::. Vybraný doprovodný program .::

  • Potravinářská konference Food & Packaging
    Termín: 19. 5. – 20.5.
    Téma: Inovace v potravinářském průmyslu, inteligentní obaly
    Místo: Kongresové centrum, sál A
    Pořádá: Potravinářská komora ČR, České a slovenské odborné vydavatelství, Česká technologická platforma pro potraviny, Sdružení GS1
    Konference se věnuje inovacím v potravinářském průmyslu, zejména pak funkčnímu balení potravin, vhodné konstrukci obalů a jejich vylehčeným variantám. Důležitým tématem je také značení, identifikace zboží a kvalita čárových kódů na obalech výrobků.

  • Direct marketingová konference
    Termín: 20.5.
    Téma: Aktuální trendy v direkt marketingových kampaních
    Pořadatel: B2B MEDIA s.r.o.
    Místo: Pavilon A, sál Morava
    Vstup: registrace na www.embaxprint.cz
    Konference naváže na úspěšnou konferenci „Jak dělat správný direkt mail“, která se konala při veletrhu v roce 2007 v souvislosti se začleněním nového oboru Marketing a reklama. Konference odhalí tajemství úspěchu direct mailových kampaní a představí nejnovější trendy v přímé komunikaci se zákazníkem. Své zkušenosti, rady a doporučení předají čeští i zahraniční zástupci významných firem a komunikačních agentur.

  • Workflow obrazových dat
    Termín: 19. – 22.5.
    Téma: Komerční tiskárna s hybridní tiskovou produkcí
    Místo: pavilon G1
    Pořadatel: Grafie CZ, Veletrhy Brno
    Vstup: volný

  • Workshopy o marketingu a reklamě
    Termín: 19. – 22.5.
    Téma: Trendy v oblasti signmakingu
    Tvorba a zpracování digitální fotografie pro účely reklamy Místo: konferenční sál v pavilonu V
    Pořadatel: Economia, a.s.,Institut digitální fotografie, Veletrhy Brno, a.s.
    Vstup: volný
    V pavilonu „V“ budou probíhat každý den veletrhu dopolední a odpolední bloky workshopů a přednášek na aktuální témata současného marketingu. Zvýrazněné téma signmaking potěší i praktickými ukázkami polepu vozu. Fotografové a fanoušci digitální fotografie si nenechají ujít přednášky o focení a zpracování digitálních fotek v PC.

  • Soutěž dovedností mladých grafiků
    Termín: 19.5. – 20.5.
    Pořadatel: Integrovaná střední škola polygrafická Brno, Grafie CZ
    Místo: pavilon G1
    Vstup: volný
    Soutěžní klání mladých studentů středních polygrafických škol o nejlepší grafické návrhy dle zadání

  • Soutěž Mladý obal – vyhlášení výsledků
    Termín: 19.5.
    Čas: 11.00
    Garant: Model obaly, a.s.
    Pořadatel: Antipol Brno, reklamní agentura
    Místo: pavilon F
    Vstup: volný
    Vyhlášení výsledků mezinárodní soutěže obalového designu a volné tvorby z papíru a lepenky

  • Odborný seminář Sítotiskového svazu ČR
    Termín: 21.5.
    Pořadatel: Sítotiskový svaz ČR
    Místo: konferenční sál v pavilonu V
    Vstup: volný
    Seminář informuje o novinkách v oblasti sítotisku, digitálního tisku, tisku speciálních efektů. Zazní informace k aktivitám Sítotiskového svazu například vzdělávání formou e-learningu nebo k výstavě serigrafií z workshopů slovenských a českých výtvarníků.

  • Výstava serigrafie
    Místo: pavilon V
    Vstup: volný

  • Výstava Inspirace tiskem
    Místo: pavilon G1
    Vstup: volný

  • Výstava 40 let EmbaxPrint
    Místo: pavilon V
    Vstup: volný


Více informací najdete na www.embaxprint.cz

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » VSE  

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: