Pozítří startuje nová služba Grafiky On-line - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Pozítří startuje nová služba Grafiky On-line

14. června 1999, 00.00 | Snažíme se vám nabídnout co nejvíce informací. A protože nejsme vševědoucí připravili jsme pro vás velmi zajímavou možnost položit otázku osobám nejpovolanějším.

Server Grafika On-line se snaží nabídnout svým čtenářům co nejširší možnost výměny informací. Po Diskusním fóru, které je oblíbeným nástrojem na kladení otázek jsme zprovoznili emailové konference. Obě služby pracují spolehlivě a efektivně pro ty z vás co nejsou stále připojeni k Internetu, nebo mají k němu omezený přístup. K tomuto účelu jsou koncipovány a tak jsou ochuzeny o jednu maličkost. Tou je možnost okamžité interaktivní komunikace. Tu vám přináší naše nová služba Chat On-line.

Různých služeb na bázi internetových chatů jsou tisíce. Rozhodně je jim nesnažíme konkurovat. O tom svědčí i fakt, že jsme využili nabídky týmu XChatu, který má bohaté zkušenosti s touto technologií. Naše služba je tedy speciální odnoží v Čechách velmi populárního XChatu. To přináší několik velkých výhod. V první řadě je to ověřená technologie, ale i možnost využít registraci v XChatu pro vstup do naší služby. Tvůrcům z Xlandu děkujeme.

Nyní se podívejme na to, čím je naše služba jiná. Čím se můžeme odlišovat? V první řadě informacemi, které jinde nenajdete. Naše služba nepoběží nonstop, ale budeme se snažit pro vás zajistit minimálně 2x týdně zajímavý program. Asi nejzajímavější budou připravované hovory se zástupci nejrůznějších firem působících v oblasti počítačové grafiky. To znamená, že máte možnost dostat odpovědi od osob nejpovolanějších.

Jak Chat funguje?
Vše začíná na stránce www.grafika.cz/chat. Na té v pravé části můžete kdykoli najít seznam připravovaných akcí včetně jmen hostů. Rozhodně sledujte tento seznam, protože již nyní je na něm hodně zajímavých jmen. Diskuse s každým hostem bude trvat zhruba 2 hodiny, takže je potřeba sledovat program s předstihem.
Ve střední části obrazovky je vstupní formulář. Ten nabízí tři možnosti:

  1. Vstup bez registrace. Pokud vstoupíte do služby bez registrace vystupujete jako anonymní návštěvník. Místo jména je zobrazovánou pouze slůvko Guest s pořadovým číslem. Tato cesta je vhodná pokud chcete pouze sledovat diskuzi nebo pokud nemáte čas se zaregistrovat.
  2. Vstup pro registrované. Pokud jste se již jednou registrovali do této služby nebo máte provedenou registraci pro XChat, stačí pouze vložit svoje jméno a heslo. Pokud jste registrováni, v chatu je zobrazována vaše přezdívka a vystupujete tak "svým jménem".
  3. Registrace je velmi jednoduchá a trvá maximálně několik minut. Okamžitě po jejím provedení se můžete vrátit na stránky naší služby a okamžitě se přihlásit.

Co je co?
Po vstupu do služby jste vrženi přímo do virtuálního éteru. Vidíte všechny zprávy, které píší účastníci a vámi zadaná zpráva se všem zobrazí. To znamená, že všichni vidí všechno a může probíhat diskuse bez omezení. Zprávy se zadávají pomocí vstupní řádky v dolní části obrazovky. Vpravo od středu je seznam účastníků diskuze. Jméno hosta je tučné a za jménem je připsáno (host). Dalším důležitým účastníkem je Admin_gr, který má na starost sledovat a případně usměrňovat diskusi. Má právo vykázat případné neslušné uživatele ze služby či zastavit jim účet na omezenou dobu. Proto je potřeba dodržovat základní pravidla:

Základní pravidla:

  1. Chovejte se k ostatním účastníkům slušně. Jsme civilizovaní lidé.
  2. Snažte se diskutovat k tématu a vyvarovat osobních výpadů.
  3. Zprávu pište jasně, srozumitelně a pouze jednou.
  4. Pokud vám to přesvědčení dovoluje, nepoužívejte diakritiku.
  5. Nevpisujte do chatu HTML kod.

Závěr
Závěrem vás chceme požádat o spolupráci. Napadá vás zajímavé téma, nebo máte tip na vhodnou osobnost? Pokud ano, tak neváhejte a napište nám. Také pokud budete mít dotazy či připomínky obraťte se přímo na nás . Rádi zodpovíme vaše dotazy.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » 3D grafika  

 » Rubriky  » Vektory  

 » Rubriky  » Webdesign  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Download  

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » PDF - Adobe Acrobat  

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Poradna  

 » Rubriky  » Skenery  

 » Rubriky  » Digitální video  

 » Rubriky  » Reportáže  

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Design  

 » Rubriky  » Photoshop  

 » Rubriky  » Software  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: