Porazí Xerox, Fuji a Sharp tiskárny od HP? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Porazí Xerox, Fuji a Sharp tiskárny od HP?

21. března 2000, 00.00 | Nové seskupení chce vyrábět rychlejší a levnější tiskárny, než dosavadní giganti Hewlett-Packard a Epson.

Nové tiskárny Xerox pro Macintosh (nejen?) můžeme podle mluvčího firmy čekat ještě letos v létě. Tiskárny budou vykrývat segment SOHO, půjde o levné produkty pro použití v domácnosti a malé firmě. Xerox se do výroby nebude pouštět sám, tiskárny se zrodí jako výsledek spolupráce firem Xerox, Sharp Elektronics a Fuji Xerox (japonský joint-venture, prodávající exkluzivně v Asii). Spojenými silami chce toto uskupení investovat do vývoje a výroby ink-jetových tiskáren během příštích 5-ti let 2 miliardy USD.

Xerox sice neoznámil předběžné ceny ani přesnější parametry chystaných tiskáren, přesto je zřejmé, že hlavním napadeným konkurentem má bý Hewlett-Packard, po něm Epson America a Canon. V prvním přiblížení mají být tiskárny o 50% rychlejší, než srovnatelné produkty HP při 20% úspoře inkoustu.

Xerox uplatní své patenty pro termální ink-jet tisk a poznatky z posunu papíru, Fuji má přispět zejména v oblasti software a konečně Sharp je pro uskupení zajímavý svými zdroji velmi levné výroby.

Zástupci dvou hlavních konkurentů, HP a Epsonu se ke vznikající konkurenci vyjádřili, jak jinak, se značným despektem. Podle HP se teprve uvidí, dřívější pokusy Xeroxu o vstup na maloobchodní trh neskončily podle HP příliš velkým úspěchem.

Epson zase podotýká, že jejich produkce směřuje do oblasti fanoušků digitálních fotografií a uživatelů, pracujících intenzivně s grafikou, tedy podle Epsonu žádné SOHO. "Na uživatelích Macintoshů je příjemné, že vždy uměli odlišit kvalitní produkty", řekl Dan Crane, vice president marketingu Epson America.

Dodejme nakonec, že v oficiálních prohlášeních všech tří firem se nikde striktně neuvádí, že by se vyhýbali PC trhu, proto se na vstup nového hráče na trh můžeme asi těšit všichni.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: