Podílejte se na připravování zpravodajství Grafiky - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Podílejte se na připravování zpravodajství Grafiky

10. ledna 2000, 00.00 | Grafika stále roste. Proto hledáme před novým podzimním zintenzivněním zpravodajství několik nových externích spolupracovníků. Blíže viz článek.

Jistě jste si všimli, že Grafika on-line, přináší postupem času denně více a více kvalitního zpravodajství. Je to proto, že si server postupně buduje v našem oboru postavení skutečného zpravodajského zdroje a důvěra inzerentů nám umožňuje rozšiřovat naše aktivity.

Dávno jsou pryč doby, kdy se na redakční stránce serveru podíleli jen jeden nebo dva redaktoři. Dnes je obsah připravován skupinou lidí, kteří sice spolupracují většinou na externí bázi, často však o to intenzivněji.

Přesto stále hledáme několik dalších nových kolegů, kteří by doplnili naše řady především v níže popsaných oblastech. Nabídnout toho můžeme opravdu hodně - začlenění do dynamicky se rozvíjejícího projektu; zviditelnění v oblasti grafiky, předtiskové přípravy a tisku; a v neposlední řadě i možnost přivydělat si prací, která může být pro řadu lidí spíše koníčkem.

Koho hledáme?

V současné době hledáme nové externí spolupracovníky, kteří by se pravidelně věnovali některé z níže uvedené problematik.

Macromedia Flash
Flash se stává standardním formátem pro přípravu graficky vyspělých www stránek. Na serveru bychom rádi navázali na články publikované v rubrice webdesign.
Periodicita: jeden až dva články týdně
Styl článků: příklady vytváření stránek, komentáře a odkazy na již vytvořené stránky atd.

Photoshop tipy
Tipy pro práci v programu Adobe Photoshop patří k nejčtenějším článkům publikovaných na serveru. Pro rozšíření stávajícího týmu redaktorů hledáme nového kolegu, který by se podílel na přípravě nových tipů.
Periodicita: jeden článek za týden až 14 dní

Problematika PDF
PDF je formát nabývající na významu jednak jako komunikační prostředek v prostředí Internetu a jednak jako nástroj pro práci v předtiskové přípravě. Hledáme proto nového spolupracovníka, který by se problematice PDF pravidelně věnoval.
Styl článků: recenze programů pro práci s PDF, příklady využití formátu PDF
Periodicita: jeden článek za týden až 14 dní

3D
Oblasti 3D grafiky jsme se poslední dobou začali věnovat mnohem více. A vzhledem k tomu, že články mají velmi dobrou čtenost, hledáme dalšího spolupracovníka, který se bude věnovat pravidelnému sledování dění v oboru. Na základě různých zahraničních zpráv tak bude např. připravovat kratší články s komentářem o uvedení nových produktů aj.
Styl článků: krátké komentované články o dění v oboru
Periodicita: dva až tři články týdně

Digital video
Oblast digitálního videa patří k oboru, kterému se částečně věnoval server Digit před tím, než se spojil s původním Megaprintem do Grafiky. Vzhledem k tomu, že na Grafice patří tato oblast zatím k té nejopomíjenější, hledáme nové kolegy, kteří by se jí pravidelně věnovali. Máme proto zájem jak o kratší zprávy monitorující obor, tak o delší články s různými tutoriály.
Styl článků: buď komentované články o dění v oboru nebo články s tutoriály.
Periodicita: jeden až dva články týdně

Skenery
Velice zajímavou oblastí, které se v našem zpravodajství věnujeme, jsou skenery. Vzhledem k tomu, že informací je mnoho a času málo, hledáme v současné době jednoho externího spolupracovníka, který by především sledoval dění v oboru a připravoval kratší komentované články. V případě zájmu je možné připravovat i recenze zapůjčených zařízení.
Styl článků: buď komentované články o dění v oboru nebo recenze.
Periodicita: jeden až dva články týdně

Hodnocení

Za články publikované na serveru Grafika on-line vyplácíme pravidelné honoráře. Ty se z části vypočítávají podle úspěšnosti článků (tj. čtenosti), takže mohou dosahovat poměrně zajímavých částek.

Jak vše funguje v praxi?

Chod celého serveru zajišťuje redakční systém, představující "virtuální redakci". Do systému mají přístup všichni spolupracovníci Grafiky - jak stálí zaměstnanci, tak externisté. Kdokoliv tak může do systému přidat článek, který se zařadí mezi ostatní připravené k publikování. Po shlédnutí článku šéfredaktorem již nic nebrání tomu, aby byl článek publikován. Vzhledem k tomu, že všechny články jsou generovány z databáze, není pro systém problém sledovat, kolik čtenářů si článek přečetlo. Z toho pak vychází i hodnocení autora:

Základní honorář za článek činí 100,- Kč, za každé shlédnutí je pak připočítáno 0,25 Kč. Kvalitní článek si na serveru přečte po jeho vydání okolo 1.000 lidí, jsou však i takové články, které si přečte více než 2.500 lidí. Přitom články nemusí být nijak závratné dlouhé - optimální délka článku je 3.000 - 4.000 znaků.

Máte chuť zapojit se do našeho kolektivu formou externí spolupráce? Napište nám na adresu , které z výše uvedených témat Vás oslovilo a současně nám zašlete i přehled několika článků, které byste měl(a) zájem v nejbližší době připravit.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: