Ozvučení pro venkovní party nebo piknik - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Ozvučení pro venkovní party nebo piknik

10. května 2018, 16.41 | Před námi je polovina roku, během které grilujeme, pořádáme venkovní party a vyrážíme na pikniky. Mnozí z nás si takové aktivity nedokáží představit bez své oblíbené hudby. Jak nejlépe ozvučit podobné outdoorové aktivity?

 

 

Pokud plánujete akci pro víc lidí, určitě nebude stačit z hlediska hlasitosti pustit muziku z mobilního telefonu. Nehledě ke kvalitě takové reprodukce. Mnohem víc si party užijete s kvalitním ozvučením. Dobře poslouží nejrůznější bezdrátové reproduktory. Abyste se vyvarovali případného zklamání, přinášíme vám několik rad k jejich výběru s ohledem na vaše aktivity. Pokud si zvolíte správně, vydrží vám reproduktor řadu let.

 

Kvalita zvuku

Buď budete poslouchat „chrchlátko" bez basového základu a jasných zvonivých výšek, nebo pořádný zvuk. Je jen na vás, jak kvalitní hudební doprovod si zvolíte. Všechno se odvíjí od reproduktoru. Počítejte s tím, že kvalitní přístroj bude znít dobře i při nižší úrovní hlasitosti a že dobře reprodukovaná muzika vás vtáhne do víru dění mnohem silněji.

 

Party u vody a odolnost

Ať už budete u bazénu, na Mácháči, nebo jedete k moři, pro aktivity u vody či na pláži je třeba, aby reproduktor něco vydržel. A to nejen z pohledu vestavěné baterie. Základem je v tomhle případě odolnost vůči vodě nebo jemnému písku. Jak poznáte, zda váš reproduktor vydrží nekomfortní podmínky? Vybírejte podle označení „IPX". Jedná se o údaj deklarující stupeň odolnosti. Čím větší číslo ze škály 0 až 9 je u parametru IPX uvedeno, tím víc zařízení vydrží. Odolná elektronika nejčastěji splňuje standardy IPX4 a IPX7. „Čtyřka" znamená, že reproduktoru nevadí postříkání vodou ani déšť. Produkty splňující normu IPX7 můžete dokonce krátkodobě ponořit do vody a nic se jim nestane. Podmínky testu této specifikace jsou stanoveny na ponoření do hloubky 1 metru po dobu 30 minut. Pokud tedy hrozí, že s reproduktorem můžete zmoknout nebo chcete, aby pro jistotu vydržel ještě víc, berte při výběru v potaz kormě kvality zvuku také tenhle parametr.

 

Taneční večer a hlasitost

Pokud chcete tancovat, budete potřebovat hlasitou hudební kulisu. Jen tak nějaká krabička vaši večerní party neozvučí. V tomto případě je třeba volit rozumný poměr mezi velikostí reproduktoru, potažmo jeho snadnou mobilitou, a zvukovou kulisou. Na tento poměr jsou experti u americké značky Bose. Výhodou při tanečních party také je, když lze dva reproduktory spojit bezdrátově do jednoho celku s tím, že hrají buď současně totožný mono zvuk, nebo plní každý z nich funkci jednoho stereo kanálu (levého a pravého). S takovou sestavou lze ozvučit místo mnohem jednodušeji s tím, že po skončení akce máte k dispozici dva malé reproduktory, které lze využít samostatně.

 

Grilovačka na zahradě

Patříte k lidem, kteří během léta nenechají vystydnout zahradní gril? Pak pro vás v podstatě platí už vyřčené, s možností další úvahy. Předpokládáme totiž, že se nacházíte v dosahu domácí WiFi a elektrické zásuvky. Pro tyto účely můžete na zahradu donést reproduktor, který běžně používáte doma a zvládá bezdrátové streamování hudby z internetu. Jen ho vynesete na zahradu, zapojíte do zásuvky a s pomocí smartphonu ovládáte. Příkladem tohoto řešení jsou produkty Bose SoundTouch.

Ať už budete trávit léto s hudbou jakkoli a kdekoli, pořádně si ho užijte!

 

Produktové tipy

Bose SoundLink Micro
Malý, ale šikovný. Opravdu malý Bluetooth reproduktor, který vydrží i ponoření do vody (IPX7) a posluchači nebudou při poslechu věřit, že se tak bohatý a hlasitý zvuk line z téhle krabičky. Jeho provedení zaobleného silikonového čtverce o hraně menší než 10 cm, tloušťce přibližně 3,5 cm a hmotnosti 290 gramů s praktickým pružným klipsem pro uchycení k opasku, batohu nebo na řídítka kola napovídá, že je ho nezaskočí ani skutečně náročné podmínky. Byl testován tak, aby odolal mrazu i úplnému ponoření do mýdlové, chlorované, a dokonce slané vody. Pokud ho doslova neutopíte, bude hrát dál.

Bose SoundLink Micro
Cena 2 990 Kč

 

 

Bose Revolve
Bluetooth Reproduktor, který vytvoří mimořádně působivou zvukovou kulisu. Nevadí mu postříkání vodou (IPX4), díky pogumovaným koncům vydrží i méně šetrné zacházení, a navíc nabízí skutečně funkční a oceňovaný 360° zvuk. To znamená, že hraje do všech stran kolem sebe stejně kvalitně. Abyste mohli tuhle vlastnost naplno využít, v jeho dně je vestavěn závit, díky kterému ho můžete postavit na fotografickou trojnožku. Vyrábí se ve dvou velikostech (Revolve a Revolve+), jimž odpovídá také hlasitost a bez ohledu na to, které typy máte, můžete dva kusy v aplikaci propojit do jednoho páru. K dostání je v černé a stříbrné barvě.

Bose Revolve


Cena 5 590 Kč (Bose Revolve), 7 390 (Bose Revolve+)

 

 

Zdroj: Bose

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: