On-line fotografie také na českém webu 2? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

On-line fotografie také na českém webu 2?

7. července 1999, 00.00 | Náš článek týkající se vytvoření on-line fotobanky společností DTP studio přinesl komentář také ze strany jejího provozovatele. Na co se tedy můžeme těšit?

V našem článku "On-line fotografie také na českém webu?" jsme komentovali novou službu společnosti DTP Studio - internetové fotobanky. V komentáři jsme se především dotkli otázky možnosti nákupu obrázků přímo prostřednictvím Internetu. Obratem po uveřejnění článku jsme dostali upřesňující komentář pana Tomáši Krejči z DTP Studia, který svědčí o tom, že služba nezůstane v současném stádiu a že se máme v budoucnu na co těšit.

Z dopisu pana Krejči citujeme:

"Rad bych reagoval na Vasi poznamku a napravil trochu Vase zklamani. Nase technicke zazemi opravdu umoznuje prodavat on-line, tak jak je to ve svete bezne. Proc tomu tak neni ihned po odstartovani sluzby jste si vlastne zcela spravne odpovedel ve Vasem komentari sam - problem je v nemoznosti akceptaci platby kreditni kartou pres internet tuzemskymi bankami. Dokud toto nebude fungovat, nebude existovat zadny realny on-line obchod zde v CR!

Potiz tedy neni ani tak v tom, ze by nebyly v CR platebni karty dostatecne rozsireny (kartu VISA, nebo EC/MC dnes nabizi naprosta vetsina peneznich ustavu, nektere dokonce zdarma) Bohuzel v soucasne dobe nabizi jediny verohodny a akceptovatelny zpusob uhrady pro platby na internetu banka Expandia (jejihoz pilotniho produktu eCITY se DTP Studio jako jeden ze sponzoru aktivne zucastnilo) Zde ovsem potencialni zakaznik musi mit zrizen ucet v bance Expandia, cimz bychom velice omezili mnozinu potencialnich uzivatelu, kteri by mohli nasi FotoBanku on-line pouzivat!

Cilem nasi FotoBanky on-line je samozrejme funkcni a pruzny on-line obchod, k tomu se urcite jak pevne verim brzy dopracujeme, ale v soucasne dobe jsme chteli co nejsirsimu okruhu grafiku a potencialnich zajemcu o fotografie poskytnout reseni na soucasne urovni naseho bankovnictvi..."

Odpověď na otázku, zda-li bude možné kupovat obrázky samostatně, představuje citace z další odpovědi pana Krejči:

"Zakaznik si muze objednat i jednotlive fotografie, ale nakonec od nas dostane i originalni PhotoCD ROM se stovkou obrazku ze stejne serie, coz vzhledem k nizke cene CD ROM neni prekazkou."

Druhá odpověď je tedy aktuální především za současného stavu věci - je jasné, že při distribuci obrázků mimo Internet by nebylo ekonomické prodávat obrázky samostatně. Věc se jistě změní při zavedení platby přímo po Internetu a možnosti následného stažení zaplacených obrázků.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: