On-line fotografie také na českém webu? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

On-line fotografie také na českém webu?

25. června 1999, 00.00 | Podle své včerejší tiskové zprávy otevřela společnost DTP Studio internetovou fotobanku. Je tomu skutečně tak? Jak by měla skutečná fotobanka vypadat?

Podle své včerejší tiskové zprávy otevřela společnost DTP Studio od tohoto týdne na své webovské stránce přístup k fotobance z knihovny Corel Professional photos on CD ROM.

"V první fázi tato fotobanka obsahuje 5.000 fotografii ve formátu Kodak Photo CD (.PCD) v max rozlišení 2.048 x 3.072 pixelu a barevné hloubce 24-bit RGB snadno použitelné ve všech grafických aplikacích na platformě PC i Apple Macintosh. Cílem aplikace je zpřístupnit on-line všem zájemcům legálně levné a kvalitní fotografie včetně autorských práv. Po úvodním ověřovacím provozu bude fotobanka rozšířena na cca 15 000 fotografií. Vstup do fotobanky je na adrese http://www.dtpstudio.cz " říká se v tiskové zprávě.

O vytvoření on-line fotobanky si český Internet skutečně žádá. Při přípravě různých tiskovin nebo internetových prezentací se totiž velmi často stane, že grafikovi chybí nějaký ilustrační obrázek. Ve světě není problém navštívit nějakou on-line fotobanku, fotografii si zde vybrat, zaplatit, stáhnout a v podstatě okamžitě s ní pracovat. Bohužel však né každý disponuje kreditní kartou, ze které by příslušný obnos mohl uhradit a tak zatím tato možnost není ze strany českých grafiků příliš využívaná. Pokud by člověk platil za fotografie v korunách, byla by jistě situace jiná. Z tohoto pohledu je avízovaná nabídka DTP Studia trochu zklamáním - nenabízí totiž skutečný přístup k fotobance, ale pouze k náhledům obsahu jednotlivých CD ROM firmy Corel, které je možné si na webu objednat a nechat poslat standardní cestou. Bohužel tak chybí hlavní funkce, kterou by internetová fotobanka měla mít - získat okamžitě jednu jedinou fotografii, kterou právě potřebuji. Ale nezoufejme, podle našich informací se na českém Internetu chystá hned několik podobných projektů, které by však měly fungovat jako skutečné internetové fotobanky.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: