Novinky společnosti Quantum pro rok 2000 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Novinky společnosti Quantum pro rok 2000

8. února 2000, 00.00 | Obtěžuje Vás hlučnost práce Vašeho harddisku? Bojíte se o svá data? Společnost Quantum představila svoje novinky pro rok 2000.

Ve čtvrtek 3. února se v reprezentativních prostorách knihovny pražského hotelu Savoy, uskutečnila tisková konference společnosti Quantum, jejímž cílem bylo představit české veřejnosti nové produkty a technologie této společnosti pro začátek roku 2000.

Úvod této akce věnoval obchodní ředitel pro střední a východní Evropu pan Pierre Brunswick shrnutí a prezentaci dosažených výsledků na poli působnosti této firmy, tedy především v oblasti pevných disků.

Poté následovala prezentace nových technologií a produktů společnosti Quatum, s nimiž přicházejí na trh se začátkem roku 2000.

Technologie

  • SPS II.,chrání disk a jeho povrch při fyzické manipulaci, a také před otřesy při provozu, a tím minimalizuje eventuálnímu poškození disku.
  • DPS,systém ochrany dat s jehož pomocí lze minimalizovat možnost ztrátu dat a zajistit funkčnost disku.
  • QDT,technologie tichého disku, výrazně snižuje hladinu vyzařovaného hluku při provozu disku.
  • Quick view,jde o využití zvláštního pevného disku v digitálních videorekordérech, televizorech a jiných zařízeních pro zpracování digitálního TV signálu.

    Harddisky
    Mezi nové pevné disky třídy Atlas, přibyli Atlas V. a Atlas 10K II. Ten se řadí do kategorie disků pracujících s 10 000 ot./min. , datovým tokem 40 MB/s a vyrovnávací pamětí 8 MB, najde uplatnění v unixových nebo NT serverech a v pracovních stanicích pro zpracování náročnější 2D a 3D grafiky, videa a dalších náročných aplikacích. Bude dodáván v kapacitách 9,2 GB, 18,4 GB, 36,7 GB a 73,4 GB.
    Poslední představenou novinkou byl disk s označením Fireball Plus LM s pracovní rychlostí 7200 ot./min., vyráběný v kapacitách 10,2 GB, 15 GB, 20,5 GB a 30 GB. Je určen pro náročné operace při zpracovávání dat. Všechny tyto nové pevné disky jsou vybaveny výše popsanými technologiemi.

    Na závěr prezentace pan Pierre Brunswick v krátkosti představil a pozval přítomné novináře k návštěvě připravované expozice společnosti Quantum na nadcházejícím veletrhu CeBIT 2000 v Hanoveru.

  • Tématické zařazení:

     » Rubriky  » Hardware  

     » Rubriky  » Zprávy  

     

     

     

     

    Přihlášení k mému účtu

    Uživatelské jméno:

    Heslo: