Nová verze oblíbeného Wacomu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Nová verze oblíbeného Wacomu

Wacom Graphire2

21. srpna 2001, 00.00 | Oblíbený tablet Graphire se dočkal nové verze. Zajímá vás, co lze ještě na tabletu vylepšit? Není toho mnoho, ale pár zajímavých drobností se najde.

Firma Wacom celosvětově uvedla novou řadu tabletů Wacom Graphire2, která odstraňuje nedostatky, na které si uživatelé a recenzenti stěžovali v předchozí verzi. Přitom zachovává všechny funkce, které z něj dělají kvalitní tablet za příznivou cenu pro začínající uživatele.

Prvním výrazným zlepšením je lepší ergonomie myši. Není to pětitlačítková myš, na kterou si stěžovala Lucinka (tu nemusí snad nikdo), je to klasická třítlačítková myš s kolečkem. Od minulé verze, kde bylo kolečko plastové s "ozubením", přešli na klasické gumové. Přestože už starý design vyhovoval pravákům i levákům, nová verze je ještě nezávislejší a vzhlednější.

Tablet je vyveden v ocelově modré barvě, přičemž přítlačná plocha je krytá průhlednou fólií, která usnadňuje obkreslování. Tím se dostáváme k druhé novince. U předchozí verze Graphire si uživatelé stěžovali, že při práci s myší neustále narážejí na stojánek pera. Ten je nyní odnímatelný, takže při práci s myší ho můžete od tabletu oddělit a pero postavit na bezpečnější místo.

V současné době se s tabletem dodávají ovladače verze 4.60, které mají několik vylepšení (a fungují i se staršími přístroji). Například možnost upravit funkci tlačítek, takže místo poklepání lze nastavit například nástroj ručička nebo změnu velikosti nástroje. Nicméně už je hotový ovladač 4.70, který si můžete stáhnout na stránkách Wacom (opět funguje i pro starší přístroje. Ovladače pracují pod Windows 98, 2000, Me, XP nebo Mac OS 8.51-9.1, přičemž ovladače pro OS X se připravují.

Tak jako předchozí verze, také tato má rozlišení 1000 dpi, připojuje se přes USB, odkud si také bere napájení. Pokud uvažujete o zakoupení, určitě vás potěší seznam podporovaných aplikací, který by zřejmě chtěl aktualizovat. S tabletem se dodává myš, tlakověcitlivé pero, ovladače a Painter Classic. Graphire2 má záruku 2 roky a doporučená koncová cena je 4500 Kč včetně DPH.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: