Nikon Photo Contest 2012–2013 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Nikon Photo Contest 2012–2013

4. prosince 2012, 11.04 | Nikon vyhlásil další ročník mezinárodní fotografické soutěže Nikon Photo Contest. Soutěž je letos rozčleněna do čtyř kategorií: samostatné fotografie, fotografický příběh, fotografické videosekvence a pohyblivé momentky. Čtvrtá kategorie byla vytvořena pro majitele fotoaparátů sytému Nikon 1 a lze do ní zasílat práce pořízené pomocí režimu Pohyblivá momentka.

 

Nikon Photo Contest (NPC) je nový název pro soutěž, která byla pořádána od roku 1969 pod názvem Nikon Photo Contest International. Její 34. ročník se kromě nového názvu vyznačuje také důležitými změnami, především vytvořením kategorie pro pohyblivé momentky a videosekvence.

 

Soutěž NPC je letos rozčleněna do čtyř kategorií: samostatné fotografie (kategorie A), fotografický příběh (kategorie B, dvě až pět myšlenkově nebo tematicky spjatých fotografií), fotografické videosekvence (kategorie C, videosekvence s maximální délkou 45 sekund) a pohyblivé momentky (kategorie D). V kategorii D společnost Nikon přijímá díla pořízená fotoaparáty systému Nikon 1 pomocí nového režimu Pohyblivá momentka, který spojuje v jeden celek statické fotografie a videosekvence.

 

Do soutěže se mohou zapojit profesionální i amatérští fotografové z jakékoli země a s jakýmikoli schopnostmi a zkušenostmi. Soutěž potrvá do 28. února 2013.

 

V porotě soutěže NPC zasedají známí fotografové aktivní na celosvětové scéně. Tato porota vybere celkem 64 děl, kterým bude udělena první, druhá a třetí cena v jednotlivých kategoriích, a také nejlepší dílo, které získá Hlavní cenu (Grand Prize). Novinkou je i ocenění Participants’ Award pro nejoblíbenější příspěvek, který vyberou samotní soutěžící. Vítězné příspěvky budou vyhlášeny v létě 2013 a představeny na veřejné výstavě (místo, datum a další podrobnosti výstavy budou oznámeny později).

 

Vítězní soutěžící budou odměněni finančními částkami od 100 000 jenů (přibližně 970 €) do 1 000 000 jenů (přibližně 9700 €), za které si budou moci nakoupit produkty společnosti Nikon.

 

Další informace týkající se soutěže NPC, včetně seznamu porotců, podmínek účasti, pravidel soutěže, úplného seznamu cen a podmínek jednotlivých kategorií, naleznete na oficiálních webových stránkách Nikon-PhotoContest.com.

 

Nikon Photo Contest 2012–2013

 

 

 

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » Soutěže  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: