Nechte si udělat vlastní látku - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Nechte si udělat vlastní látku

4. května 1999, 00.00 | Ve spolupráci několika společností se na našem trhu objevuje nová možnost potisku textilií. Nyní je možno výrazně levněji vytvořit vzor na látce a to dokonce individuálně či v malé sérii.

Dnešní článek bych rád uvedl tak trochu netradičně, protože o popisované technologii jsme se dozvěděli netradiční formou.

Dne 21. dubna proběhla na Žofíně módní přehlídka pořádaná salónem EVEN. Jedná se o tradiční a poměrně prestižní událost, které jsem se díky své manželce také účastnil. Pamětníci sice zklamaně konstatovali, že loňská show byla mnohem zajímavější, ale já jsem byl nadšen. Krásné manekýnky a svůdné prádlo udělalo své. Přesto mi neušla zmínka moderátorky, že jedním ze sponzorů celé akce byla společnost HP, která předvádí svoji novou technologii v předsálí. To mě zarazilo, protože jsem si plotru na schodišti všiml, ale letáky hlásali jiné značky a jiná jména, než HP. Proto jsem se o celou záležitost začal zajímat více a zde jsou výsledky našeho pátrání :

Společnost LFP Studio s.r.o. již delší dobu nabízí kromě jiných služeb velkoformátový tisk. Společnost používá plotry společnosti HP a díky tomu se také dostalo na zmíněnou módní přehlídku. To nové, s čím se snaží oslovit zákazníky je spojení několika technologií různých značek, které se výsledku přináší nové možnosti v potisku textilií. Základní informace jsme získali z tiskové zprávy. Zde je výňatek nejdůležitějšího :

Společnost LFP Studio s.r.o. rozšířilo svoji nabídku v oblasti velkoformátového tisku o unikátní technologii návrhu a potisku textilií na inkoustových tiskárnách HP DesignJet. V současné době je jedinou společností na českém trhu, která se tímto servisem může pochlubit.

Výhody:

  • Možnost rychlého návrhu vč. přípravy pro tisk
  • Snížené náklady na výrobu
  • Možnost tisku 1 ks
  • Nehořlavost, odolnost vůči vodě a UV záření některých materiálů
  • Možnost chemicky čistit či prát při teplotách 25-30°C

Technologie se skládá z několika kroků, které Vám LFP Studio může nabídnout. Prvním krokem je vytvoření grafického návrhu, který můžete přinést již v digitální podobě či využít služby našeho kreativního oddělení a společnými silami vytvořit Vaši myšlenku. Druhým krokem je potisk textilního media dle Vašeho výběru. Materiály neobsahují žádné rozpouštědla nebo formaldehydy. Třetím krokem je oddělení textilu od podkladového papíru, dále fixace inkoustu na textilu, které se provádí v napařovací stanici tzv. Steaming Station. Následně po těchto úkonech je možno látku vyprat při teplotě 25 -30°C. Po vysušení lze látky žehlit a i jinak s nimi pracovat jako s jakoukoliv látkou tištěnou jinou technologií.

Nabízené materiály:
Např. hedvábí, bavlna, vlna, aerobic materiál, vlajkovina, síťovina,….. Tyto materiály dodává společnost DATECH 2000 od německé firmy 3P Internacional Trading Agency.

Jak je patrno z tiskové zprávy, LFP studio jako první v ČR nabízí zákazníkům možnost malonákladového tisku na textilie s velice dobrými vlastnostmi. Kombinace inkoustového tisku s jeho následnou fixací je velice zajímavá a doufáme, že v nejbližší době se nám podaří přinést nějaké praktické zkušenosti s touto technologií. Zatím můžeme jen konstatovat, že možnosti velkoformátového malonákladového tisku se zase o něco posunuly.

--

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: