Na kdy se připravuje QuarkXPress 5? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Na kdy se připravuje QuarkXPress 5?

13. července 1999, 00.00 | Co bude umět? Bude pracovat se soubory InDesignu? V článku možná naleznete odpoveď.

Britský veletrh Total Publishing '99 pořádaný v minulých dnech by patrně letos nepředstavoval žádnou významnou mezinárodní akci, kdyby zde neměl přednášku také zakladatel společnosti Quark, Tim Gill. Ten je v současné době ostře sledován zejména v souvislosti s uváděním konkurenčního produktu Adobe InDesign.

Podle zahraničních zdrojů byla jeho prezentace velmi podobná té, kterou přednesl před nedávném na prestižním Seybold semináři (blíže náš příspěvek Quark si sype popel na hlavu). Opět však trochu poodhrnula tajemství nové verze programu QuarkXPress, který Quark připravuje jako odpověď na InDesing. Pochopitelně však, že nebyly představeny žádné klíčové informace, vždyť nová verze Quarku by měla být k dispozici až v průběhu příštího roku. K vidění byla ovšem velmi lehká demoverze nové pětky disponujícími třemi novými funkcemi - podporou tabulek, vrstev a HTML exportu. Další informace pak vyšly z diskuze - například to, že nový XPress 5.0 nebude přímo podporovat formát XML (pouze prostřednictvím produktu Troika) a že v nové verzi nepůjdou otevírat dokumenty vytvořené v programu InDesign. Tuto odpověď směřoval Gill především na avizovanou možnost InDesignu pracovat zcela bez problémů s dokumenty vytvořenými v Quarku. Ostatně k této ohlašované možnosti Gill prohlásil: "Vím co všechno v dokumentech (Quarku) je, a můžu vám říct, že Adobe bude mít perné chvilky provést věrné převedení".

V závěru poskytl Gill také několik detailních informací o novém přechodném upgrade QuarkXPressu 4.0, který je připravován na konec letošního léta. Verze, pod kódovým názvem Elvis, by měla být bezplatná a bude obsahovat několik důležitých funkcí. Například lepší podporu AppleScriptu a možnost on-line prohledávat webovskou stránku Quarku pro řešení různých problémů.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Sazba  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: