MUTOH vyrábí ink-jety pro AGFu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

MUTOH vyrábí ink-jety pro AGFu

15. dubna 1999, 00.00 | Prvním výsledkem spolupráce je zařazení nové piezoelektrické 720 dpi inkjetové tiskárny Mutoh Falcon do produkčního systému Agfa Apogee.

Společnost MUTOH oznámila smlouvu o strategickém spojenectví s AGFA Gevaert. Toto partnerství znamená úzkou spolupráci obou zmíněných společností na poli vývoje a výzkumu v oblasti velkoplošných inkjetových tiskáren.

Prvním výsledkem této spolupráce je zařazení nové piezoelektrické 720 dpi inkjetové tiskárny Mutoh Falcon do produkčního systému Agfa Apogee. Agfa Apogee je high-end nátiskový a publikační systém ve kterém je tiskárna Mutoh vyvinutá podle specifikace AGFY použita jako vyřazovací tiskárna. Vyřazovací tiskárna je vysokorychlostní tiskové zařízení určené pro kontrolu pozice textů a obrazů před výrobou filmů pro velkoobjemový tisk na tiskařských lisech. AgfaJet Sherpa, jak AGFA svojí novou tiskárnu nazývá, bude vyráběna ve výrobním a vývojovém středisku společnosti Mutoh v belgickém Oostende. V nátiskovém procesu bude AgfaJet Sherpa řízen vlastním RIPem Taipan.

Mutoh Europe orientuje svou piezoelektrickou inkjet tiskárnu Falcon do dvou hlavních segmentů trhu. První, RJ-800 Falcon CAD (formát A0 a A1) je zaměřen na CAD aplikace a druhý RJ-4000 Falcon Graphics ve formátu A0 je určen pro fotorealistický tisk v oblasti visuální komunikace. Mutoh Falcon nabízí tisk v rozlišení skutečných 720 x 720 dpi dosažené pomocí nejmodernější piezoelektrické technologie, spolehlivý systém doplňování inkoustu s velice jednoduchou obsluhou, vestavěný čistící mechanismus a špičkovou elektroniku vestavěnou okolo 64-bitového RISC procesoru. K Falconu se v letošním roce připojuje nová řada Mutoh RJ-6000. Tiskárny ve třech formátech (43, 54 a 62 cm) nabízí šestibarevný tisk v rozlišení až 1440 dpi postavený na spolehlivé konstrukci Falcona. Hitem letošního roku bude zajisté tiskárna Mutoh Albatros 54 (šířka 54 cm) využívající solvent inkousty, které zabezpečují tisk na libovolný materiál s venkovní odolností 3 roky bez laminace. Všechny velkoplošné tiskárny Mutoh jsou standardně vybaveny nejmodernější piezoelektrickou Drop-On-Demand tiskovou hlavou.

-pp-

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: