Monitory s tváří - ADI Czech - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Monitory s tváří - ADI Czech

20. července 2001, 00.00 | Po dlouholetém působení firmy Kulkoni došlo k přejmenování podle mateřské firmy. Při tiskové konferenci došlo také na pár zajímavostí kolem LCD.

V příjemném prostředí Národní banky vín proběhlo setkání zástupců firmy ADI Czech s novináři. Stálá teplota sklípku působila velice příjemně, i když nebylo zrovna úplné parno.

Firma ADI působí na českém trhu od roku 1993, kdy byla založena firma Kulkoni. Ta byla vlastněna německou firmou Kulkoni zprvu z poloviny, od roku 1999 sto procenty. Německá firma Kulkoni se postupem času přejmenovala na ADI Kulkoni a posléze na ADI Germany. Podobnou změnou prošla také firma Kulkoni, s. r. o., která se začátkem července přejmenovala na ADI Czech. Změna názvu má demonstrovat větší sepjetí s mateřským koncernem.

Jak se vyvíjel vztah s mateřskou firmou, měnila se i firemní strategie na českém trhu. Od vlastních skladových zásob a umístění v centru Prahy firma přešla na outsourcing a pronájem kanceláří na Praze 10. Díky tomu se ADI Czech může lépe soustředit na prodej a podporu stávajících zákazníků.


Vlevo Petr Večerka, obchodní ředitel ADI Czech

Právě o podpoře zákazníků a dobře vyřešeném servisu mluvil pan Večerka. Každý nově prodaný monitor ADI (který prošel firmou ADI Czech) má na sobě nálepku. I když se ztratí původní krabice od monitoru, v případě problémů stačí zavolat přímo do firmy ADI Czech, kteří zajistí zbytek - přijedou pro monitor a do pěti dnů jej vrátí opravený. Koncový prodejce ani nemusí vědět, že nějaký problém vznikl. To platí po celou záruční dobu, která je v případě ADI 3 roky.

V České republice je každý čtvrtý neznačkový počítač dodáván s monitorem ADI. Za loňský rok se prodalo skoro 60 000 monitorů ADI, přičemž 37 000 přes ADI Czech. Celosvětově patří k největším zákazíkům ADI firmy Compaq a Apple, které prodávají monitory ADI pod svou značkou. Bohužel bližší informace se nám nepodařilo získat.

Zajímavý je vývoj trhu s monitory. Rok 1993 znamenal konec monochromatických monitorů, v roce 1996 byl tichý přechod z 14 " na 15 " a nyní probíhá nástup 17" monitorů do spotřební kategorie. Koncem letošního nebo začátkem příštího roku má být úplně zastavena výroba 15 " modelů (i když je možné, že se stále budou prodávat cizí značky).

Podobně nenápadný je zatím nástup LCD. Díky poklesu ceny, který od začátku roku činí skoro 50 %, je objem prodeje asi 1-2 %. To není příliš mnoho (ze sto prodaných monitorů denně je 1 LCD), ale v sousedním Německu už je to téměř 21 %.

Také u monitorů LCD nás zajímala záruka. Po dotazu, při kolika obrazových bodech je monitor uznán pro reklamaci, nám zástupce firmy řekl, že je to pět bodů. Takže pět obrazových bodů (přičemž obrazový bod jsou tři barvy), které spolu vzájemně nesousedí, jsou už důvodem k reklamaci. (U klasických monitorů jsou to již dva obrazové body.)

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: