Monaco a X-Rite společně - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Monaco a X-Rite společně

24. srpna 2001, 00.00 | Systémy pro vytváření profilů ICC mají cejch drahých zařízení kolem půl milionu. Nyní ovšem přichází aliance firem Monaco Systems a X-Rite, která tuto "pověru" zpochybňuje.

Pokud si chcete nebo potřebujete pořídit systém pro vytváření profilů ICC, máme pro vás zajímavou novinku. Firmy Monaco Systems a X-Rite se dohodli na spolupráci. X-Rite je známý výrobce přístrojů pro měření barev (spektrálních i kolorimetrických), Monaco Systems má za sebou úspěchy na poli programů pro vytváření profilů. U nás je znám zejména MonocoEZcolor, což je cenově dostupný balík na vytváření profilů monitorů a částečně i dalších zařízení.

Monaco Systems má ovšem v nabídce i další produkty, například MonacoPROOF, což je profesionální nástroj na tvorbu profilů vstupních i výstupních zařízení a monitorů. Tento program se dodává včetně sondy MonacoSensor, což je přístroj na kolorimetrické měření barev monitoru (originálním výrobcem je firma Sequel). Bohužel s MonacoPROOF se dosud nedodával žádný přístroj na spektrální měření barev, což bylo značně handicapující.

Nově oznámená spolupráce s X-Ritem je pro zákazníky jednoznačně zajímavá. Při zakoupení MonacoPROOF máte možnost získat slevu na Digital Swatchbook nebo DTP41 Autoscan, přičemž sleva může být až 899 USD.

Konfigurace MonacoPROOF s měřicím přístrojem X-Rite Digital Swatchbook Tethered spectrophotometer přijde na 2 500 USD, takže ušetříte 649 USD, kombinace s DTP41 AutoScan spectrophotometer přijde na 3 500 USD (sleva 839 USD) a konečně sestava s DTP41 ve verzi UV přijde na 3 700 USD s nejvyšší slevou 899 USD. Poslední verze je vhodná zejména pro měření, kde potřebujete odstranit zabarvení podkladu (namodralé papíry do laserových tiskáren).

Zatím se nám nepodařilo získat stanovisko tuzemské pobočky firmy X-Rite, zda bude podobná nabídka platit i pro Českou republiku. Cena programu na tvorbu profilů i se spektrálním měřidlem do 150 000 Kč je už poměrně zajímavá, i když to také není žádná láce. Produkty Monaco System se také v posledních verzích hodně zlepšily, což by měl být rozhodující argument.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: