Minolta + Fujitsu = F&M Imaging Technology Co., Ltd. - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Minolta + Fujitsu = F&M Imaging Technology Co., Ltd.

9. května 2001, 00.00 | Společnosti Minolta a Fujitsu se dohodly na vytvoření společného podniku, jehož hlavním cílem bude vývoj a výroba barevných laserových tiskáren.

Dne 23. dubna 2001 oznámily společnosti Minolta Co., Ltd., a Fujitsu Limited, že se dohodly na vytvoření společného podniku typu joint venture zaměřeného na vývoj barevných laserových tiskáren, který se bude nazývat F&M Imaging Technology Co., Ltd. Minolta získá ve společném podniku 60% podíl, Fujitsu zbylých 40 %. Vznik společnosti je plánován již na květen tohoto roku. Základní kapitál společnosti je 400 milionů JPY (3,29 milionů USD) a má být do roka zvýšen na miliardu JPY. Prezidentem by měl být současný ředitel Minolta Co. a prezident Minolta Industries Norio Uryu.


Nová tiskárna Minolta-QMS

Minolta loni zakoupila společnost QMS, která vyráběla barevné laserové tiskárny. Ty se dále prodávaly nejen pod značkou QMS, ale také Minolta, Tally nebo Brother. Díky nízké tržní kapitalizaci hledala společnost QMS strategického partnera, protože jenom s dobrými produkty se velký obchod dělat nedá. V dubnu 2000 proto vznikla společnost Minolta-QMS, kde měla Minolta 57% podíl. Koncem roku tento podíl dále zvýšila na 94 %.

Minolta má na americkém trhu barevných tiskáren 10% podíl, v Evropě dokonce 15%. Fujitsu vlastní barevné tiskárny neprodává, ale podílí se na jejich vývoji. Fujitsu už jednu podobnou společnost vytvořilo: v létě roku 1999 vznikla joint venture společnost Fujitsu Siemens Computers, která působí zejména na evropském trhu, středním východě a v Africe. Během této doby osvědčila svou životnost: nejen že je o ní slyšet, ale navíc se jí daří.

Hlavním cílem joint venture je zkombinování silných stránek společností. Když si vzpomeneme na řadu tiskáren DialtaColor, která měla poměrně značné zpoždění uvedení na trh oproti plánu, určitě se jedná pozitivní krok. V době aliancí a slučování firem je velice obtížné obstát samostatně. Přesto je zajímavé, jak je trh tiskáren dosud pestrý. Pro zákazníka je to samozřejmě dobře.

Výsledek spolupráce by se měl projevit v roce 2002, kdy by se měla objevit nová barevná laserová tiskárna. Zatím ovšem ani pracovníci české pobočky nevědí, pro jaký trh bude tato tiskárna určena.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: