Laserový projektor společnosti Epson - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Laserový projektor společnosti Epson

29. září 2016, 15.42 | S vysoce kvalitní obrazovou technologií 4K a podporou Ultra HD Blu-ray zahajuje éru technologie HDR pro domácnosti.
Model EH-LS10500 nabízí maximální kvalitu obrazu a pohodlí díky motorovému posunu objektivu, zoomu a ostření i díky paměti polohy objektivu.

S novým modelem EH-LS10500 doplňuje společnost Epson svou řadu laserových projektorů pro domácí kino o technologii domácí zábavy s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). Tento model kombinuje reflexní panely 3LCD, obrazovou technologii 4K, laserový zdroj světla a podporu disků Ultra HD Blu-ray a jiných zdrojů HDR obsahu, díky čemuž poskytuje pro domácí kina maximální obrazový výkon.

 

Roman Vejražka, Business Account Manager zodpovědný za projektory ve společnosti Epson Europe, říká: „S technologií HDR nabízí domácí kino intenzivnější a více pohlcující zážitek, a proto jsme na model EH-LS10500 opravdu pyšní. Jedná se o naši nejnovější generaci projektoru pro domácí kino s dvojitým laserovým zdrojem světla, který nyní dokáže zobrazovat HDR obsah v celé jeho kráse. Zvýšením kontrastu mezi nejtmavšími a nejsvětlejšími místy obrazovky vytváří technologie HDR větší hloubku a úroveň detailů, než bylo dříve možné, a také produkuje mnohem bohatší barvy - EH-LS10500 dokáže vše zobrazit naprosto dokonale."

 

Intuitivní technologie skrytá v projektoru EH-LS10500 byla vytvořena pro specializované prostředí domácího kina a jejím cílem je produkovat naprosto přesný obraz. Jádrem jsou reflexní panely 3LCD společnosti Epson a dvojitý laserový zdroj světla produkující široké spektrum barev a také absolutní černou. Vysoké clonové číslo a rychlá pohybová odezva zaručují naprosto čistý, ostrý a detailní obraz i při přehrávání sekvencí zachycujících rychlý pohyb.

 

Zpracování obrazu zajišťují u modelu EH-LS10500 ty nejnovější technologie, mezi něž patří i obrazová technologie 4K a podpora UHD BD. Díky tomu novinka při sledování domácího kina poskytuje skutečně špičkový zážitek. Kompletní sada možností nabízí také zvýšení rozlišení obsahu 1080p na rozlišení 4K, zvýraznění detailů, funkci Super Resolution, interpolaci snímků a kalibraci ISF. Díky využití laserového zdroje světla lze také dosáhnout velmi širokého barevného prostoru pokrývajícího sRGB, DCI a Adobe RGB pro maximálně věrnou reprodukci barev. Díky kompatibilitě s nejnovějším vybavením Ultra HD Blu-ray přináší Epson do domácích kin technologii HDR.

Kromě špičkového HDR obrazu s barvami odpovídajícími režisérově vizi znamená použití dvojitého laserového zdroje světla v projektoru EH-LS10500 také dlouhou životnost - přibližně 30 000 hodin v úsporném režimu. To odpovídá sledování jednoho filmu denně po dobu 46 let. Díky laserové technologii se model EH-LS10500 vyznačuje také rychlým spouštěním - maximálního barevného výkonu dosahuje již po 20 vteřinách.

 

Kromě obrazové kvality nabízí projektor EH-LS10500 také propracovaný design, díky němuž hladce a diskrétně zapadne do vašeho domova. Jeho stylová krytka objektivu, skrytý ovládací panel a skoro nehlučný ventilátor z něj činí dokonalý projektor pro domácí kina, široký posun objektivu pak umožňuje umístění mimo střed. Také se snadno ovládá díky objektivu s pohonem pro posun, zoom a ostření.

 

Nadšenci do domácích kin, kteří sledují filmy v různých poměrech stran obrazu, si u EHL-S10500 zamilují předvolby paměti polohy objektivu. Stisknutím tlačítka lze uložit až 10 nastavení poměru stran obrazu až do výše 2,4:1.

 

Projektor EH-LS10500 bude k dispozici od listopadu 2016 za doporučenou maloobchodní cenu 165.512,27 Kč (bez DPH)

 

Hlavní vlastnosti:

  • Podpora HDR
  • Podpora Ultra HD Blu-ray
  • 1 500 lumenů
  • Životnost lampy 30000hodin vúsporném režimu1
  • Obrazová technologie 4K
  • Dvojitá laserová světelná technologie
  • Motorový posun objektivu +/- 90% svisle a+/- 40% vodorovně a 2,1× zoom objektivu
  • Reflexní panely 3LCD
  • Maximální barevný výkon po 20 vteřinách
  • 10 předvoleb paměti polohy objektivu pro poměry stran obrazu až do výše 2,4:1
  • Režim konverze zformátu 2D na formát 3D aregulace 3D hloubky
  • Tříletá záruka na všechny součásti
  • Tichý ventilátor (19 dB v úsporném režimu)

 

Zdroj: Epson

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: