Kresby.grafika.cz - nová služby autorských portfolií - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Kresby.grafika.cz - nová služby autorských portfolií

kresby

10. února 2003, 00.00 | Na adrese kresby.grafika.cz mohou autoři pracující v libovolných 2D/3D programech vystavovat své práce, nechat si je hodnotit (body i komentáři) ostatními uživateli systému a třeba najít nové zákazníky či uplatnění.

Základní popis systému
Kresby.grafika.cz představují systém uživatelských galerií pro grafiky pracující s 2D nebo 3D programy. Základním smyslem systému je poskytnout platformu pro vzájemné hodnocení a komentování grafických prací. Každý grafik tak může od ostatních uživatelů získat dostatečné zpětné hodnocení své práce a případně i rady, jakým směrem své práce vylepšovat. Nepochybujeme o tom, že nejlepším grafikům přinese systém i dostatek kontaktů na nové zakázky.

kresby-grafika (12K)

V současné době jsou grafické práce zobrazovány pouze v rámci tématického členění galerie, v budoucnu však bude možné hned z titulní strany kresby.grafika.cz zvolit pouze práce vybraných grafiků nebo například pouze práce s určitým hodnocením.

Registrace
Neregistrovaný uživatel může v galerii pouze prohlížet umístěné obrázky. Pro jakékoliv pokročilejší užívání systému je nutná registrace. Ta je bezplatná a vyžaduje pouze ověření identity uživatele přes e-mail (tj. systém zašle po registraci na zadanou adresu e-mail, na který je třeba zareagovat způsobem popsaným v jeho těle). Registrovat se můžete tímto formulářem.

Registrovaní uživatelé mohou v galerii:

  • přidávát obrázky
  • bodovat ostatní obrázky
  • slovně komentovat ostatní obrázky
  • vytvářet si vlastní portfolia obrázků
  • nahlížet soubory v originální velikosti
  • upravovat si vlastní profil

Přidávání nových obrázků
Nové obrázky lze přidávat pouze v koncových kategoriích - tj. tedy například Titulní strana / 3D grafika / Uživatelské galerie / Fantasy, avšak ne v galerii např. Uživatelské galerie, která je pouze agregační - tj. pouze kumulovaně zobrazuje snímky z konkrétních koncových kategorií jako je Fantasy, Sci-fi, Architektura atd. V kategorii, kde lze smímky přidávat, je v pravém horním rohu zobrazené tlačítko Upload.

kresby-napoveda (3K)

Snímky se v galerii řadí primárně podle svého obsahu do připravených kategorií - např. Sci-fi, Studie objektů atd. Je na autorovi obrázku, aby zvolil co nejvhodněji příslušnou kategorii. Po zadání do systému jsou obrázky schvalovány administrátorem, který je může přesnutou do jiné kategorie (teprve pak se obrázky objeví v galerii). Při vkládání snímku je třeba věnovat pozornost zejména polím POPIS a KLÍČOVÁ SLOVA. Popis je určen pro popsání projektu - jakým způsobem byl tvořen, co bylo použito za funkce atd. Do klíčových slov je třeba vložit především program, ve kterém byl obrázek vytvořen (bližší nápověda je rozepsána u jednotlivých polí).

Bodování a komentování obrázků
Registrovaní uživatelé mohou bodovat a slovně komentovat výtvory ostatních uživatelů. Připravena je škála deseti bodů s tím, že čím více bodů, tím lepší snímek.

Všechny aktivity uživatelů jsou monitorovány, proto prosíme všechny, aby se v systému chovali zodpovědně.

Portfolio
Pomocí tlačítka Portfolio umístěném pod každým obrázkem, si každý uživatel může sestavit vlastní portfolium obrázků.

To je pak přístupné přes funkci Portfolio v levém horním menu registrovaného uživatele. Do portfolia lze ukládat například obrázky, u nichž chcete sledovat diskuze atd.

Stahování obrázků v originální velikosti
Z praktických důvodů jsou obrázky po zadání uživatelem zmenšeny na náhledovou velikost (udávanou v detailním komentáři pod článkem jako velikost mezináhledu). U většiny obrázků existuje v systému i větší verze (originální velikost poskytnutá autorem snímku) - ta je označována jako velikost souboru.

Originální soubor si mohou registrovaní uživatelé stáhnout přes tlačítko Download (pokud autor tuto volbu pro daný obrázek nezakázal).

Galerii naleznete na adrese http://kresby.grafika.cz.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: