Konec tisíciletí s HP - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Konec tisíciletí s HP

12. prosince 2000, 00.00 | V Praze se 7. prosince uskutečnila tisková konference s hlavními představiteli firmy Hewlett-Packard pro naši republiku.

V Praze se 7. prosince uskutečnila tisková konference s hlavními představiteli firmy Hewlett-Packard pro naši republiku. Nejdůležitější informace přednesl ve svém projevu generální ředitel společnosti u nás pan Pavel Kalášek.

Konference byla zakončena příjemným občerstvením v bývalém vládním vlaku. Ve svém projevu se pan Kalášek snažil co nejstručněji zmapovat dění v minulém roce okolo firmy HP.

Pravděpodobně nejzávažnějším krokem pro HP v roce 2000 byla vnitřní reorganizace společnosti, která vyvrcholila změnou značky z HP na HP Invent. Došlo také k definitivnímu oddělení Agilent Technologies bez výraznějších ekonomických ztrát. Kromě zásadních změn spojených s výše zmíněnými kroky se samozřejmě hovořilo o nabídce nových výrobků HP pro rok 2000.

V produktové nabídce se tento rok objevila celá řada nových výrobků. Jako první z počinů v oblasti počítačů optimalizovaných pro Internet uvedla HP na trh počítač s názvem e-Vectra a cenou nepřesahující 1 000 USD. Tento výrobek by se u nás na trhu měl objevit po začátku příštího roku. V oblasti NT serverů byl uveden na trh 6-procesorový HP NetServer 6 000. Firma na trhu uspěla také s OmniBooky, především pak s modelem 6000. Objevily se i nové unixové servery, např. A Class - Piranha. Tradičně silná je společnost v oblasti tiskáren, a tak i v roce 2000 představila z této oblasti několik novinek. Zde se objevily nové řady barevných i monochromatických tiskáren s technologiemi pro správu prostřednictvím Internetu. HP také zjednodušila komunikaci mezi zařízeními, např. fotoaparát může data poslat přímo do tiskárny. V oblasti digitální fotografie společnost spolupracovala s firmou Pentax a uvedla na trh řadu fotoaparátů střední třídy. Co se týče oblasti služeb, i zde se HP snažila o zvyšování schopnosti uspokojit zákazníka jak činností konzultační, tak servisní.

Jako tradičně každý rok i v roce 2000 se společnost zapojila do filantropických aktivit. Za tento rok na ně přispěla výpočetní technikou v hodnotě téměř 60 miliónů dolarů, která se uplatní především v neziskových organizacích rozvojových zemí.

Pro vznikající internetově orientované firmy byl vytvořen Garage Program.Vznikl také program pro podporu přístupových možností rozvojových zemí k digitální informační síti. Při této příležitosti pronajala nebo darovala HP výrobky v hodnotě zhruba 1 mld. dolarů. Samozřejmě se jednalo výpočetní techniku.

To jsou výsledky HP v celosvětovém měřítku za tento rok. U nás se firmě podařilo dosáhnout nárůstu o 30 % oproti minulému roku.Ve finančním vyjádření to znamená asi 5,5 mld. korun. Do zmíněných filantropických aktivit společnost patří i školství u nás. V roce 2000 obdarovala HP několik škol výpočetní technikou v ceně téměř 6 mil Kč. Každý rok je u nás vybráno 30 škol, které předloží vedení společnosti zajímavé návrhy, jak by využily co nejefektivněji darovanou výpočetní techniku, a je vybráno 8 adeptů s koncepcí, která by mohla být perspektivní. Po schválení vedením firmy je podán návrh ke schválení evropské komisi. Ta nakonec vybere pouze 5 škol a těm připadne darovaná výpočetní technika. Zajímavým projektem, na kterém se HP v roce 2000 také podílela, bylo technické zabezpečení výročního zasedání MMF/SSB.

Hewlett-Packard je jednou ze společností s certifikátem "zelené" ISO 14001. Mimo jiné aktivně podpořila zákon o elektronickém podpisu, zjednodušujícím obchodování přes Internet. Pro rok 2001 HP očekává dosažení růstu tržeb v rozmezí od 15 do 17 % (v celosvětovém měřítku).

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: