Jak se stavěl Polygraf 2000? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Jak se stavěl Polygraf 2000?

1. listopadu 2000, 00.00 | Dnes začíná veletrh Polygraf 2000. Přinášíme vám první postřehy a fotografie z přípravy expozic.

Je něco málo po půlnoci a konečně jsme se po úmorném dni dostali ke klávesnici. Ano, tušíte správně. Většina členů naší redakce se dnes stala obětí horečných příprav na veletrh Polygraf 2000, který začíná již dnes, tedy ve středu 1.listopadu 2000. Akci věnujeme patřičnou pozornost, což jste jistě zaznamenali podle on-line zpravodajství a úpravy designu Grafiky. Kromě jiného jsme pro vás zjišťovali aktuální stav na výstavišti a zde jsou postřehy z montážních dní.

Poprvé jsme se na výstaviště podívali v pondělí po obědě. Již tou dobou bylo jasné, kde zhruba budou stát které stánky, i když většina staveb byla v samotném počátku. Mohu vás s čistým svědomím ujistit, že v levém křídle průmyslového paláce se bude na co dívat a to jako po stránce architektonické, tak i čistě odborné. Impozantně působí hlavně dvouexpozice PosAm-HP, která bude Polygrafu 2000 vévodit.
V pondělí působil zvláštně fakt, že část haly byla zcela prázdná, ale jak se ukázalo dnes, tak šlo o stav pouze dočasný.

Včera byla již v odpoledních hodinách většina expozic hotova po stránce architektonické a vystavovatelé pracovali na polepování stánků, instalaci zařízení a dalších úpravách. Polygraf 2000 viditelně nebude světlou výjimkou a někteří vystavovatelé budou s poklidem dodělávat expozice ještě první den.

Náš stánek číslo 1, který máme společný s redakcí Světa Tisku, je technicky prakticky hotov, nicméně i nás postihne netrpělivé čekání. Český Telecom přes všechna ujištění nedokázal nainstalovat slíbenou ISDN linku, takže naše on-line zpravodajství je prozatím spíš off-line. Nicméně slečna na zákaznickém centru nás ujistila, že jde o záležitost velice jednoduchou a instalace bude hotova "ve středu ráno", takže se máme ještě nač těšit. Pokud vše dobře dopadne, půjde asi o rekord v dějinách monopolních služeb.

V každém případě jsme pro návštěvníky veletrhu připravili několik zajímavostí. Tou první je předvedení všech vítězných fotoaparátů z ankety o Digitální fotoaparát roku 2000 přímo na našem stánku. Dalším lákadlem by měla být anketa "Český Internet a polygrafie 2000". Ta bude mapovat vztah zadavatelů tisku a tiskařů k Internetu. Navíc jsme pro jednoho účastníka zajistili jako drobnou pozornost digitální fotoaparát Jenoptic JD12, který věnujeme vylosovanému šťastlivci. Pro všechny ostatní jsou připraveny reklamní tužky a pochopitelně i výsledky ankety.
Více o naší expozici zatím neprozradím a co nejsrdečněji vás pozvu na osobní návštěvu.

Na závěr si nemohu odpustit dvě rozpustilé fotografie, které jsem dnes pořídil na ploše. Aktérům obou snímků se předem omlouvám za zveřejnění, ale snímky jsou to opravdu kuriózní. Na prvním snímku nejmenovaný produkt manager zoufale shání trochu vody po výstavišti - úkol vskutku nelehký. Na druhém pro změnu pracovníci HP dolují zbytky toneru z originálního spotřebního materiálu. Tomu říkám snižování nákladů,nebo že by šlo o projev ekologického myšlení?

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: