ImageX.com koupil Creativepro.com - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

ImageX.com koupil Creativepro.com

21. dubna 2000, 00.00 | Také grafické portály se ve světě prodávají za skutečně astronomické sumy.

Vůdčí provozovatel internetových řešení pro prodej tištěných obchodních materiálů ImageX.com oznámil, že uzavřel smlouvu, na jejímž základě získává Cretivepro.com, vertikální portál a největšího poskytovatele e-služeb a softwarových nástrojů pro kreativní profesionály.

Transakce bude ImageX stát celkem 97,1 miliónu dolarů, uhrazena bude 4,3 milióny akcií a 9,9 milióny dolarů v hotovosti. Creativepro se stane samostatnou jednotkou ImageX a bude nadále sídlit v Portlandu. Zakladatel a současná hlava Creativepro Craig Barnes bude jmenován prezidentem nové jednotky, spolu s ním přejde do nové společnosti 120 zkušených zaměstnanců, včetně 43 vývojářů a 35 marketingových a obchodních profesionálů. Celá transakce by měla proběhnout do začátku letošního léta.

ImageX.com provozuje v současnosti celkem čtyři webové služby pro elektronické obchodování s polygrafickým materiálem: Corporate Online Printing Center, Small Business Printing Center, PrintBid.com a PaperDeals.com. V současnosti uvedl rovněž PrintPlace.com, on-line vertikální portál pro polygrafii. Elektronická obchodní platforma ImageX využívá 52 vlastních patentovaných aplikací. K zákazníků společnosti patří například Automatic Data Processing, Bell Atlantic Mobile, CB Richard Ellis, HomeGrocer.com, Amazon.com a Onvia.com. Celkem dnes služeb ImageX využívá více jak 195 předních společností z celého světa.

Creativepro.com získala své vůdčí postavení u tvůrčích profesionálů díky nabídkám služeb jako jsou Preflight Online (kontrola dokumentů), Portfolio (digitální správa souborů) a Suitcase (management fontů). V současnosti má server asi milion uživatelů. K zákazníkům patří mimo jiné Boeing, Exxon, řada předních magazínů (Time, Random House, ...), novin (The New York Times, The Wall Street Journal, ...), tiskařských společností (RR Donnelley & Sons, Qebecor and Graphic Arts Center, ...), reklamních agentur (Wieden & Kennedy, Chiat Day, ...), filmových společností (Disney, Warner Brothers, ...) a mnoho jiných.

V současné době má již Creativepro.com nový design, který je podle nás poměrně zdařilý - ostatně přesvědčte se ZDE.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: