Harlequin prodán - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Harlequin prodán

14. července 1999, 00.00 | Legendární výrobce RIPů skončil svoji samostatnou činnost.

30. června 1999 oznámila firma Harlequin, že na ni byl uvalen konkurz. Správce konkurzní podstaty, firma Ernst & Young UK, tehdy již prý stanovila nabyvatele pro Harlequin Ltd. a hledala kupce pro obchodní struktury, a to jak ve Velké Británii, tak v USA. Severoamerická pobočka, Harlequin Incorporated, nebyla předmětem konkurzu.

Od počátku června prošel Harlequin velkou reorganizací. 90 zaměstnanců firmy bylo propuštěno, byly zavřeny pobočky v Seattlu, ve Washingtonu (DC) a v Austrálii. Zbývajících 136 zaměstnanců pokračovalo v práci v pobočkách ve Velké Británii a USA.

Vedení firmy, včetně zakladatele a předsedy firmy Jo Markse, prezidenta americké pobočky Roberta W. Allisona a výkonné ředitelky Harlequin Ltd. Anne-Marie McCarthy, zůstalo prozatím ve svých funkcích. Propuštěn byl pouze nedávno jmenovaný CEO Alan Blank.

12.7. oznámila společnost Global Graphics, že Harlequin Group (tj. včetně americké pobočky, která nebyla součástí konkurzu) koupila za cenu 18 milionů Euro. Současně Global Graphics oznámila, že bude dále rozvíjet činnost, ve které Harlequin působil.

Připomeňme, že stejná společnost - Global Graphics - koupila před časem britskou společnost ICG, známého výrobce např. skenerů.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: