Grafika má novou grafiku homepage! - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Grafika má novou grafiku homepage!

20. září 1999, 00.00 | Po roce svého provozu přichází Grafika on-line s novým designem a strukturou zpravodajství. Vyjádřete svůj názor k novému návrhu!

10.9.1999 to byl přesně rok, co na Internetu oficiálně začal vycházet server Grafika on-line v podobě, jaké ji znáte do dnes. Za rok jsme ušli poměrně velký kus cesty - dnes běžíme na novém HW, za serverem stojí poměrně sofistikovaný redakční systém a také rozsah článků jsme zvýšili z původních dvou až tří denně na průměrně šest zpráv za jeden den.

Jedna z mála oblastí našeho serveru, která zůstala zatím nedotknutá, je design. Pochopitelně, že s narůstající návštěvností se zvětšuje skupina lidí, kterým se současná grafika nelíbí, na druhou strana většina čtenářů je podle našich průzkumů spokojena. Proto jsme dlouho váhali, zda grafiku Grafiky on-line měnit či nikoliv. Nejde totiž pouze o běžné navržení nového designu, grafika na serveru se musí podřídit mnoha různým drobnostem, takže grafik je nakonec velmi svázán a v podstatě nemůže vymyslet nic příliš originálního. Považte sami - grafika musí být velmi malá, aby se zbytečně nezdržovalo natahování stránek, musí respektovat všechny možné bannery, vývěsky a tlačítka, které serveru přinášejí finance nezbytné pro jeho provoz a současně musí být dostatečně flexibilní, neboť většina textů, nabídek a zpráv je generována on-line z databáze.

Již několik měsíců jsme proto experimentovali s různými grafickými návrhy, které nás však nepřesvědčily. Přesto jsme se rozhodli připravit novou strukturu našeho zpravodajství, které bude od původního odlišné nejen svojí grafikou, ale trochu i způsobem uspořádání informací. Vše ostatně můžete vidět na nové homepage, jejíž testovací adresu naleznete níže.

Ano, před spuštěním ostrého provozu nového designu bychom rádi znali váš názor, který prosím vyjádřete jak v hlasování, tak v níže uvedeném diskuzním fóru. Je nám však jasné, že nikdy nemůžeme zcela uspokojit představy všech našich čtenářů, proto přidávejte do diskuzního fóra především konstruktivní příspěvky - co se vám líbí, co byste změnili a jak.

K novému designu se vrátíme za týden, kdy zhodnotíme všechny názory a příspěvky.

Odkaz na novou testovací homepage serveru Grafika on-line (ne všechny linky jsou již funkční).

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: