Grafika.cz s novým šéfredaktorem a novou vizí - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Grafika.cz s novým šéfredaktorem a novou vizí

Jan Březina

11. října 2001, 00.00 | Včera se do funkce šéfredaktora serveru Grafika On-line vrátil Jan Březina a s ním přichází i nová strategie mladé a dynamické tváře média. Jaké změny jsme pro vás připravili?

Je to něco málo přes měsíc, co se nám Grafika On-line převlékla do nového grafického kabátu. Jsme velice rádi, že změna byla přijata většinou čtenářů kladně a rozhodně nehodláme polevit v dalším zlepšování formy i obsahu serveru. Již delší dobu jsme se zamýšleli nad možnostmi dalšího rozvoje tohoto média, nad jeho užší specializací a zejména nad možností lepšího zacílení obsahu. Koneckonců naším primárním cílem byla vždy kvalita poskytovaných služeb a právě její zvýšení je i cílem dalších změn, se kterými bychom vás rádi seznámili.

Staronový šéfredaktor se vrací
Tento článek píši již ve funkci, na kterou jsme u mého jména byli dlouho zvyklí, a ve které mě Pavel Kočička v posledních několika měsících zastoupil. Ano, váš starý a snad i dobrý šéfredaktor se vrátil.
Dočasná výměna na postu šéfredaktora byla dle našeho názoru pro server velice přínosná. Dala mi prostor s trochu větším odstupem kriticky zhodnotit dosavadní vývoj serveru a připravit novou obsahovou koncepci. Rád bych touto cestou Pavlu Kočičkovi poděkoval za vše, co dokázal pro Grafiku udělat a věřím, že pln nového optimismu a sil vtisknu serveru o něco svěžejší a poutavější tvář.


Jan Březina, nový šéfredaktor serveru Grafika On-line

Vytříbení vkusu
První výraznou a zřejmě opticky nejcitelnější změnou nové podoby serveru Grafika.cz bude v blízkých týdnech užší obsahové zaměření serveru. Po dlouhém váhání a hledání optimálního řešení jsme se rozhodli oddělit problematiku webdesignu od ostatního obsahu. Elektronické publikování a tvorba v oblasti New Media je natolik specifická a žádaná, že jsme se rozhodli jí věnovat zcela samostatné médium. Během několika týdnů tak dojde k tomu, co někteří z vás jistě již očekávali. Tématika webdesignu se přesune na server WebTip.cz, který mimochodem již dnes nabízí v tomto směru velmi zajímavý obsah. Grafika On-line se bude nadále zaměřovat pouze na problematiku zpracování obrazu. Zůstane nám tak více prostoru pro digitální fotografii, skenování, počítačovou grafiku, pre-press a polygrafii.

Hledání nové dynamiky
Další změnou, kterou vám přineseme v co nejkratší době, je nová dynamika publikovaných článků. Radi bychom se zaměřili zejména na hlubší informace týkající se volby vhodných produktů a situace na českém i světovém trhu. Nebudou pochopitelně chybět ani oblíbené tutoriály, poradna či informace o aktuálních produktech. Naším novým cílem je doplnit novou, svěží grafickou podobu i odpovídajícím obsahem v moderní a dynamické formě.
Z tohoto pohledu budou nově koncipována i jednotlivá vydání. Pochopitelně zachováme denní periodicitu, takže každý pracovní den najdete na Grafice.cz nové informace. Budeme však více zohledňovat množství dostupných aktuálních informací. To znamená, že pokud bude probíhat nějaká významná akce, či se objeví zajímavé produkty, vyjde článků výrazně více. Ve "slabších" dnech se zaměříme na polemiky a nadčasové články i za cenu menšího počtu publikovaných článků.

Nový přístup si žádá nových tváří
Je známým faktem, že nové myšlenky si často žádají i nových tváří. Tuto skutečnost si pochopitelně uvědomujeme a rádi bychom rozšířili naše řady o nové nezatížené spolupracovníky, se kterými by přišly i nové myšlenky. Kromě volné pozice webdesignéra, o které jsme již informovali, bychom rádi našli nové interní i externí autory, takže pokud máte chuť a odvahu se podílet na rozvoji Grafiky On-line, stačí poslat . Každému zájemci se budeme individuálně věnovat.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: