Grafik potřebuje přesnost - grafik potřebuje Logitech Dual Optical - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Grafik potřebuje přesnost - grafik potřebuje Logitech Dual Optical

9. října 2001, 00.00 | Pokud si stěžujete, že vaše optická myš občas "poskakuje", máme pro vás jedno řešení. Jedná se o optickou myš se dvěma senzory pro přesnější snímání.

Logitech uvádí novou myš, která se jmenuje MouseMan Dual Optical a měla by být vhodná zejména pro grafiky, kteří požadují vysoké rozlišení vstupního zařízení. Zatímco předchozí optické myši měly rozlišení 400 dpi, tato má rozlišení 800 dpi. Kromě toho má tato myš dva optické senzory, což zlepšuje pohyb na nepravidelných površích, třeba na dřevě.


Pokud máte optickou myš, tak to určitě znáte. Během pohybu vám občas poskočí kurzor myši. Stává se to zejména na homogenních površích nebo na přírodních materiálech. Právě toto má Dual Optical odstranit. Protože jde o optickou myš, nevyžaduje prakticky žádou údržbu. Vzhled je podobný předchozím modelům, například testovaného modelu Logitech Cordless MouseMan Optical. Kombinace šedé a tmavě modré je prostě elegantní. Myš má ovšem "ocásek", což naštěstí většině uživatelů nevadí.

K myši se dodává tradiční software MouseWare, který funguje pro Windows a Mac OS 8.6 až 9.2, verze pro Mac OS X zatím nebyla ohlášena. K dispozici jsou dvě varianty - připojení přes USB nebo PS/2. Záruka na myš je pět let. Cena Dual Optical je 50 USD, přičemž Cordless MouseMan Optical stojí 70 USD a "obyčejný" Wheel Mouse Optical pouze 30 USD. Pokud podle toho zkusíme odhadnout cenu, měla by být kolem 1800 Kč. Při srovnání s Wheel Mouse Optical není cena příliš vysoká, takže není důvod "do toho nejít".

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: