Fotografie plně online a z Čech - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Fotografie plně online a z Čech

25. listopadu 2002, 00.00 | Ve spolupráci s agenturou Profimedia Images od dnešního dne nabízí server Grafika On-line možnost nákupu profesionálních fotografií přímo v ČR a za ceny odpovídající našemu trhu. Vyzkoušejte si naší novou službu.

Server Grafika On-line není jen elektronický magazín věnovaný počítačové grafice, digitálním technologiím a polygrafii, ale i rozsáhlá čtenářská komunita. Podle říjnového iAuditu se počet čtenářů našeho serveru pohybuje řádově kolem 60.000 a z logiky věci jde převážně o kreativce. Když jsme uvažovali nad tím, o jakou novinku rozšířit nabídku doplňkových služeb serveru, volba padla na profesionální fotobanku. Již několik let provozujeme bezplatnou virtuální galerii sloužící pro prezentaci amatérských snímků, ale minimálně stejně dlouho postrádáme na českém Internetu seriózní, snadno dostupnou a profesionálně vedenou databázi profesionálních fotografií respektující české prostředí a jeho nároky. Proto nás velmi potěšila nabídka spolupráce ze strany zavedené agentury, Profimedia Images.

Profimedia.grafika.cz
Celý projekt byl připravován více jak půl roku. Jde o rozsáhlý původní systém naprogramovaný a nastavený přesně dle požadavků a potřeb, které očekáváme od české kreativní komunity. Samozřejmostí je nejen web v českém jazyce, ale i plně české vyhledávání s možností postupného zanořování či platba za autorská práva v ČR. V zahraničí existuje celá řada serverů nabízejících podobný typ služeb, přesto právě spouštěná služba je v některých rysech zcela unikátní.

Jaké fotografie jsou nabízeny?
Systém profimedia.grafika.cz v tomto okamžiku obsahuje přes 100.000 profesionálních snímků pocházejících od domácích i zahraničních fotografů. Dále je nabízeno 200 CD kolekcí a počet dostupných snímků dále významně poroste. K tomu správnému snímku se uživatel navíc může dostat třemi různými cestami. Tou zřejmě nejjednodušší je využít stromové struktury tématických složek. Druhou o něco rychlejší a efektivnější je vyhledávání podle klíčových slov s možností zpřesňování dotazu. A třetí možností je využití rešeršní služby.

Cenová politika
Pokud něco českému trhu s profesionálním obrazovým obsahem opravdu chybí, tak je to jednoznačná a pevně daná cenová politika agentur. Ceny jsou v drtivé většině případů stanovovány individuálně podle toho, "co zákazník snese" a to jistě není dobré pro kreativní tvorbu. Proto v systému profimedia.grafika.cz najdete on-line kalkulačku ceny, podle které můžete snadno a okamžitě zjistit výslednou cenu snímku pro konkrétní použití.
Navíc cenová politika byla stanovena s ohledem na možnosti a potřeby středních a menších kreativních týmů. To v praxi znamená, že například pro použití snímků při webdesignu se ceny fotografií často pohybují pouze ve stovkách korun, nikoli obligátních tisících či dokonce desetitisících. Podobně agresivní ceny jsou nasazeny i pro malonákladové tisky.

Pro koho je služba určena?
Systém profimedia.grafika.cz si neklade za cíl bojovat se zavedenými agenturami o "velké klienty" z řad renomovaných reklamních či kreativních agentur. Stejně jako celý server Grafika On-line se zaměřuje na malé tvůrčí týmy a zejména samostatné grafiky/kreativce. Díky pružnosti objednávky, cenové politice a dostupnosti služby 24hodin denně věříme, že tento nový systém umožní efektivnější a pohodlnější práci malým studiím a samostatným grafikům.

Kam dál?
Systém profimedia.grafika.cz je teprve na počátku svého života. Kromě rozšiřování portfolia nabízených snímků se pracuje na dalším rozšiřování nabídky služeb a zejména zvyšování uživatelského komfortu. Cíle jsou jednoznačně dány: jednoduchost, rychlost a dostupnost. Doufáme, že se nám je bude dařit naplňovat, a že i vaše názory a připomínky nám umožní další rozvoj služby.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: