Elektronický papír v pojetí Adobe - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Elektronický papír v pojetí Adobe

9. listopadu 1999, 00.00 | Elektronický papír je pojem, který poslední dobou slyšíme poměrně často. Co si pod pojmem e-paper představuje Adobe?

Elektronický papír je pojem, který poslední dobou slyšíme poměrně často. Většinou se pod ním skrývají snahy různých výrobců vyrobit obrazovku podobnou co nejvíce papíru.

Své řešení elektronického papíru představila také společnost Adobe. Pod názvem e-paper se však v případě Adobe skrývá softwarová technologie postavená na Adobe Acrobatu. Pod názvem e-paper bude nyní dodávat Adobe sadu produktů a služeb, které by měly pomoci "zrovnoprávnit" papír a elektronické dokumenty.

Jedním z nových, konkrétních nástrojů z rodiny produktů ePaper Solutions budou Acrobat Business Tools, nová verze Acrobatu zapadající mezi bezplatný Acrobat Reader a plnohodnotný Acrobat 4.

Acrobat Business Tools jsou zaměřeny na uživatele v podnikové sféře, kteří vyžadují nástroje pro práci více uživatelů na obchodních dokumentech, ale kteří nepotřebují kompletní nástroje pro vytváření Adobe PDF obsažené v plné verzi Acrobatu. Nový produkt nabízí možnost revize a poznámkování, digitálních podpisů, kontroly obsahu Webu v režimu off-line, archivace obsahu Webu a tvorby elektronických formulářů.

Acrobat Business Tools by měly být k dispozici v USA začátkem příštího roku za cenu nižší než 100 dolarů, což je méně než polovina Adobe Acrobatu 4. Cena v ČR nebyla zatím oficiálně stanovena.

Konkrétně budou Acrobat Business Tools obsahovat následující vybrané nástroje Adobe Acrobatu 4:

  • Revize a anotace k dokumentům
  • Digitální podpis a autorizace dokumentů
  • Převod a stažení plně formátovaných stránek z Internetu
  • Posílání e-mailu obsahující Adobe PDF soubory
  • Vyhledávání klíčových slov v dokumentech
  • Opakované použití informací v tabulkách - uživatelé Windows mohou pomocí funkce Table Picker (Výběr tabulky) v Acrobat Business Tools kopírovat a vkládat text a tabulky mezi soubory Adobe PDF se zachováním struktury souborů Microsoft Word a Excel.
  • Porovnání verzí dokumentu - software Acrobat Business Tools obsahuje funkci porovnání stránek, která umožňuje zobrazení dvou nebo více souborů PDF vedle sebe s automatickým porovnáním různých verzí stejného dokumentu na obrazovce.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: