Druhý ročník výstavy PC TECH na obzoru - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Druhý ročník výstavy PC TECH na obzoru

25. března 2002, 00.00 | Ve dnech 9.-11. 4. 2002 se bude v Praze v Národním domě na Smíchově již podruhé konat výstava moderních technologíí PC TECH. Co můžeme očekávat od 2. ročníku?

Ve dnech 9.-11. dubna 2002 se uskuteční již druhý ročník výstavy výpočetní techniky PC TECH. Místo konání zůstalo nezměněno a výstava se bude konat stejně jako vloni v září v Praze v Národním domě na Smíchově. Oproti minulé roku se však změnila. Přibyl jeden výstavní den a změnila se i struktura výstavy, respektive vnikla myšlenka rozdělit výstavu do tří tématických částí, přičemž každému tématu by měl odpovídat jeden výstavní den. Organizátoři výstavy dokonce slibují, že vystavovatelé stánky v jednotlivých dnech zcela přestaví, čímž se PC TECH fakticky stane třemi nezávislými striktně zaměřenými odbornými výstavami. 

A jaké tématické okruhy by měly být na výstavě prezentovány? 

úterý 9. dubna - Profesionální DTP
10:00-12:00 tisková konference, 12:00-16:00 odborná část, 16:00-18:00 veřejnost
středa 10. dubna - Podniková řešení - produkty a služby
10:00-16:00 odborná část, 16:00-18:00 veřejnost
čtvrtek 11. dubna - Domácí PC a hry
10:00-18:00 - veřejnost

Ze stručného přehledu je zřejmé, že v prvních dvou dnech je většina dne určena pro odbornou veřejnost, narozdíl ode dne třetího, který je celý určen pro širokou veřejnost. Vstupné na odbornou část činí 500 Kč a na část pro veřejnost 50 Kč (studenti 30 Kč), s tím, že po předchozí registraci (na část pro veřejnost) na www.pctech.cz můžete získat vstup zdarma. 

Výstava určitě (i dle slov organizátorů) neaspiruje stát se výstavou velkou a komplexní. Organizátoři výstavy se domnívají, že na obřích výstavách se návštěvník ztrácí v nabídce obrovského množství exponátů, se kterými nemá možnost se detailně během výstavy seznamovat a výstava mu poté přinese pouze stejně povrchní způsob prezentace, jako například Internet. Stěžejním přínosem výstavy PC Tech má být dát návštěvníkovi možnost seznámit se s vybranými technologiemi přímo v běžném provozu a tak nejen získat přehled, ale vytvořit si i vlastní názor na nejnovější vývojové trendy v oblasti IT. Uvidíme, jak se organizátorům podaří naplnit tuto jistě sympatickou ideu.

Dle mého soudu, velmi podstatnou částí výstavy jsou přednášky na témata odpovídající tématickému zaměření daných dnů. Přednášky a prezentace budou probíhat kontinuálně po celou dobu výstavy a proto celkový záběr přednášek může být vcelku široký, i když je většina přednášek téměř hodinových. Mezi tématy přednášek můžeme číst aktuální témata, jakými jsou například digitální podpis, autorský zákon, výhody digitální fotografie, jak vybírat digitální fotoaparát a mnoho dalších.

Výstava je částečně i výstavou prodejní s možností zakoupit (či si závazně objednat) vystavované zboží s výstavní slevou, která by se měla pohybovat v rozmezí 6-30%.

Pokud se chcete dozvědět o výstavě ještě více nebo se zaregistrovat a získat tak bezplatný vstup, navštivte www stránky výstavy na www.pctech.cz.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: