Dnes začíná v Brně Embax-Print a Intrama - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Dnes začíná v Brně Embax-Print a Intrama

18. května 1999, 00.00 | Má cenu se jít na veletrh podívat?

Embax-Print je v současné době, přes všechnu kritiku, považován za nejprestižnější domácí veletrh o obalech a tisku. Není divu, vždyť veletrh si za posledních několik desítek let vytvořil poměrně dobrou tradici. Embax-Print vznikl jako samostatný veletrh již v roce 1969, kdy se vyčlenil z Mezinárodního strojírenského veletrhu. Do začátku devadesátých let se konal vždy v dvouletém cyklu. Po revoluci, kdy se na náš trh dostalo množství nových produktů a služeb, nastala pro veletrh nejbouřlivějši a doposud nejúspěšnější etapa a tak se po roce 1993 změnil výstavní cyklus na každoroční. Současná doba s sebou přinesla nejen hospodářský útlum, ale také saturaci trhu, který již není tolik lačný po nových informací, nehledě na to že, inovační cyklus polygrafických produktů je nejméně dva roky a tak v podstatě ani není možné přicházet každý rok s novými lákadly pro návštěvníky. Proto představuje letošní jubilejní 20. ročník veletrhu podle vystavovatelů určité ukončení bouřlivé vývojové etapy s každoročním konáním a další ročníky budou probíhat opět v dvouletém cyklu a to vždy v lichých letech. Tato změna je jistě k dobrému, a bude-li BVV dále pracovat na zlepšování klimatu pro vystavovatele v podobě kvality a šíři poskytovaných služeb, zcela určitě se Embax-Print stane tradičním veletrhem i do budoucna.

Letošní umístění jednotlivých polygrafických oborů je podobné, jako v loňských letech - obalovou technika má své místo v pavilonu G2, expozice papírenského průmyslu a tiskařské výrobky budou soustředěny do pavilonů A1 a A2, balicí stroje a zařízení do pavilonu B. Zájemcům o obor pre-press je určen tradičně pavilon D a firmy z tiskařského průmyslu jsou hned ve dvou pavilonech - B a D.

Součástí veletrhu je samozřejmě také doprovodný program. 17. 5. 1999 se bude konat konference ALUPACK o trendech v užití Al pro účely balení, užití kašírovaných obalů, recyklaci Al obalů a problematice flexotisku ve vztahu k Al obalům. 18.5 pořádá Svaz spedice a logistiky společně s Dopravními novinami seminář na téma Co novéoh v českého a evropské dopravě. 19. 5. 1999 bude probíhat konference PHOTOSHOP pro uživatele nejrozšířenějšího bitmapového editoru na světě. Přednášky budou zaměřeny na barevné korekce, separace RGB do CMYK, ICC profily, tisk duplexem, kompatibilitu jednotlivých formátů aj. V podvečer pak budou v Rotundě pavilonu A slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže o ZLATÝ EMBAX-PRINT´99.

Souběžně s Embax-Printem je také letos pořádán veletrh Intrama, který tradičně zahrnuje oblast skladování, manipulace a logistiku. V posledních letech byl tento veletrh ještě rozšířen o služby spedice a dopravy.

Jít na veletrh nebo nejít? Odpověď na tuto otázku je mnohem snazší než odpověď na otázku či vystavovat nebo ne. Zcela jednoznačně by lidé se zájmem o náš obor veletrh navštívit. Vždyť další veletrh se bude konat až v roce 2001.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: