Digitální fotografie v novém - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Digitální fotografie v novém

19. července 1999, 00.00 | O digitální fotografii se zajímá čím díl víc lidí. Proto jsme hodně zapracovali na naší rubrice věnované tomuto tématu a zde je výsledek.

Digitální fotografie je jednou z nejdynamičtějších technologií dneška. Ještě před pár lety nikdo nevěřil, že může dojít k tak zásadnímu rozvoji tohoto mladého oboru. Skutečnost však předčila všechna očekávání, digitální fotografie (DF) a digitální zpracování obrazu (digital imaging) vůbec jsou celosvětově nastupující technologií.

Náš server se snaží mapovat vývoj DF, přináší informace o všech nových modelech přicházejících na trh a v neposlední řadě si klade za cíl stát se velkou elektronickou příručkou každého fotografa. Rubrika Digitální fotografie navazuje na server Digit, ze kterého vznikla při sloučení a díky tomu nabízí i více jak roční retrospektivní pohled do minulosti. Pokud se chystáte zakoupit digitální fotoaparát, jistě oceníte informace i o starších modelech, které stále můžete zakout a představují finančně zajímavou alternativu.


Grafika široké veřejnosti

Rubrika DF není určena jen majitelům digitálních fotoaparátů. Její záběr je mnohem širší. Každý, kdo se zajímá o moderní technologie najde v této rubrice jak základní informace o technologii, tak velké množství komentářů. Informace se snažíme zpřístupnit široké veřejnosti. Pokud jste navštívili rubriku poprvé, doporučujeme vám projít archív starších článků obsahující mnoho užitečných rad.
V neposlední řadě byl měla být tato rubrika dobrým průvodce při koupi digitálního fotoaparátu. V naších recenzích se dozvíte důležité informace o většině modelů dostupných na našem trhu. Dokonce i modely, které byly uvedeny pouze v zahraničí a k nám se dostanou až za několik týdnů či měsíců, můžete najít v seznamu produktů a seznámit se s nimi.

Grafika začátečníkům
Koupili jste si právě digitální fotoaparát nebo jej používáte v práci? Pokud ano, jistě uvítáte praktické rady našich redaktorů. Pokud chcete úspěšně pracovat s digitální fotografií, potřebujete fotografické zkušenosti, technické znalosti a navíc budete muset dělat s grafickými programy. Zvládnout vše dohromady a rychle není snadné, a proto se vám snažíme vyjít i v tomto ohledu vstříc.
Další oblastí, ve které vám pravidelné čtení naší rubriky může hodně pomoct je příslušenství. Mnoho uživatelů zatím podceňuje tuto oblast, ale finanční i časové úspory skryté v kvalitním příslušenství jsou obrovské. Nechte si poradit, jak nejlépe přenášet či upravovat fotografie. U nás najdete i celou řadu dalších rad.

Grafika profesionálům
V české republice stále přibývá profesionálů pracujících s digitální technikou. Nesnažíme se povyšovat nad jejich práci a poučovat je, naším cílem je přinášet objektivní informace i o profesionální technice, které se bohužel věnuje minimum médií. Získávání a publikování informací v tomto oboru není jednoduché, ale budeme se snažit stále zlepšovat úroveň poskytovaných informací.

Služby
Kromě informací najdete na našem serveru celou řadu interaktivních služeb. K dispozici je diskusní fórum, ve kterém se můžete dozvědět velké množství praktických zkušeností a postupů. Pro rychlejší komunikaci slouží emailová konference, ve které můžete během několika hodin získat odpověď na položenou otázku.
K dispozici je i bezplatný bazar, ve kterém můžete výhodně nakoupit nebo prodat použitou techniku.

Struktura rubriky
Všechny publikované články můžete najít v seznamu aktuálních článků či v archívu. Pokud najdete trochu času, rozhodně vám doporučujeme zalistovat v archívu a prohlédnout si zajímavé starší články. Pokud hledáte informace o konkrétním fotoaparátu, jistě vám přijde vhod seznam recenzovaných fotoaparátů. V pravé části úvodní stránky rubriky je seznam fotoaparátů řazený podle výrobců a odkazující na jednotlivé články.
Hledateli radu či komentář, pak vás potěší oblast věnovaná právě této tématice. Najdete ji v dolní části úvodní stránky a obsahuje výběr nejzajímavějších tip, návodů a komentářů publikovaných na našem serveru.

Závěrem
Dovolte mi jménem celé redakce vás požádat o spolupráci na přípravě tohoto projektu. Pokud máte jakékoli připomínky, názory či ohlasy neváhejte a napište . Pokud najdete dostatek odvahy můžete se stát i přispěvatelem do rubriky, protože stále hledáme šikovné a pracovité spolupracovníky. V obou případech nás kontaktujte emailem na adresu .

Všechny další informace viz rubrika Digitální fotografie. Zejména nepřehlédněte sekci zaměřenou na praxi a tipy!

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: