Creative Graphic Show - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Creative Graphic Show

4. října 2000, 00.00 | I letos je tu soutěž "CGS" pro počítačové grafiky. Zúčastněte se nebo alespoň ohodnoťte soutěžní návrhy. Více v článku.

Creative Graphic Show není mezi soutěžemi pro počítačové grafiky žádnou novinkou. Naopak. Své místo si buduje již od roku 1995. Soutěž pořádá AMOS Typografické studio, spol. s r. o.. Jak můžeme číst v preambuli podmínek soutěže, pro AMOS je tato soutěž součástí obchodní strategie firmy. Rozhodně souhlasím i s tvrzením, že jde o účinnou a vhodnou propagaci obchodního jména.

Přestože je soutěž pořádána komerčním subjektem, volnost tvorby počítačových grafiků je více než značná. Tvorba není limitována tématicky ani provedením. Pravidly není omezen ani počet grafických návrhů podaných do soutěže jedním soutěžícím, lze tedy předpokládat, že zvýšením počtu návrhů zvýší soutěžící do jisté míry šanci na dobré umístění v soutěži. Není snad nutno podotýkat, že není vhodné dohánět kvalitu kvantitou.
Soutěž je hodnocena ve dvou fázích. Grafické návrhy zveřejňované průběžně na www.creative.cz může on-line hodnotit každý návštěvník stránek (opačně než ve škole 5-1), průběžně se vypočítává skóre jednotlivých návrhů a vytváří se žebříček. Druhou formou je hodnocení odbornou porotou složenou z vybraných zástupců reklamních agentur a mediálních partnerů (mezi které patří i náš server).
Toto hodnocení proběhne samozřejmě až po uzávěrce soutěže. A kdy tedy vlastně soutěž probíhá? Soutěž byla zahájena 1. 8. 2000 a uzávěrka je 1. 11. 2000. Máte-li tedy ambice zúčastnit se soutěže máte stále tu možnost. Nyní již máte šanci prohlédnout si díla doposud přihlášených konkurentů.
Jasným plusem je fakt, že přihlášení návrhu do soutěže je bezplatné. Zaregistrování grafického návrhu probíhá on-line (ev. písemná přihláška spíše jako doplňková možnost). Povinností autora je dodat do 14 dní od přihlášení grafický návrh v jednom z akceptovaných formátů (EPS, JPEG, kompozit. postscript pro Scitex) na médiu (cd-rom, ZIP, JAZ), které je autorovi po skončení soutěže vráceno.
Motivací autorům může být samotná účast v soutěži a šance na umístění či ocenění materialističtější - především Mac G4 a iMac DV.
Pokud nemáte tvůrčí ambice, můžete se alespoň podílet na hodnocení veřejností a prohlédnout si dosud přihlášené exponáty. To vše na www.creative.cz.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Design  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: